El Ministeri de Sanitat informa que el tràmit de Registre Estatal de professionals sanitaris és obligatori pels titulars de consultes i centres sanitaris

02-06-2021   |  Barcelona

És obligatori també per a les persones exercents sanitàries (titulars de centre/consulta o no) comunicar les dades de la titulació de l'especialitat i del centre sanitari on s'està exercint.

El Ministeri de Sanitat informa que els titulars que van autoritzar un centre o consulta sanitària privada han de tramitar obligatòriament el registre estatal de professionals sanitaris (REPS), segons l’article 6 del RD 640/2014, de 25 de juliol, pel qual es regula el Registre Estatal de Professionals Sanitaris (REPS).

Aquest Reial Decret també estableix que els centres sanitaris privats inscrits en el Registre General de Centres, Serveis i Establiments Sanitaris (REGCESS), estan obligats a comunicar les dades de professionals sanitaris i professionals de l'àrea sanitària de formació professional inclosos en els seus registres.

El Ministeri també està advertint en les seves comunicacions més recents que no fer-ho és una conducta sancionable, per la qual cosa des del COPC recomana fer-ho amb la major celeritat possible.

Per informar-te sobre com fer el registre  amb certificat electrònic al portal REPS, pots clicar en aquest enllaç. Davant qualsevol consulta tècnica sobre el tràmit online del Ministeri, us podeu posar en contacte amb reps@mscbs.es

En el cas que siguis un professional sanitari exercent però no ets titular d’un centre o consulta sanitària autoritzada, no caldrà fer aquest tràmit, però us recordem que és obligatori informar el COPC de les dades de la titulació i centre sanitari corresponent, necessàries per notificar-ho al Ministeri de Sanitat. Us recordem que heu de fer la gestió a través de la vostra àrea privada del web, seguint els dos passos que detallem a continuació:

També podeu consultar per a més informació, el següent enllaç del web del COPC: FAQS sobre psicòleg o psicòloga professional en l'àmbit sanitari | COPC - Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya.

  Etiquetes: COPC

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC