La segona dosi de la vacuna d’Oxford-AstraZeneca en menors de 60 anys s’ajorna fins a les 16 setmanes

04-05-2021   |  Barcelona

La mesura afecta els psicòlegs i psicòlogues que es van acollir a la vacunació preferent a través del formulari del Col·legi.

Els passats mesos de febrer i març, el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya va gestionar la vacunació preferent dels psicòlegs i psicòlogues amb tasques presencials i atenció directa. El Departament de Salut va administrar la vacuna disponible aleshores, la d’Oxford-AstraZeneca, sense causar cap incidència no prevista. Posteriorment, a mitjan març, el Ministerio de Sanidad, Consumo y Bienestar Social va recomanar suspendre la vacunació amb aquesta vacuna a les persones menors de 60 anys arran d’uns casos molt poc freqüents però greus de trombes.

El passat divendres 30 d’abril, la Comisión de Salud Pública del Ministerio va decidir ajornar la segona dosi d’Oxford-AstraZeneca en persones menors de 60 anys fins les 16 setmanes mentre s’esperen noves dades. Aquí teniu la nota informativa del Ministerio.

Per tant, els col·legiats i col·legiades menors de 60 anys que van rebre la primera dosi d’Oxford/AstraZeneca rebran la segona dosi a les 16 setmanes d’haver rebut la primera. En les properes setmanes es comunicarà la vacuna que se’ls administrarà. D’altra banda, les persones que van rebre la primera dosi i han passat la malaltia, no han de rebre la segona dosi, ja que es considera completa la seva pauta de vacunació.

Per últim, totes aquelles persones col·legiades que no s’acullen al criteri general de vacunació a causa de les seves responsabilitats professionals poden consultar la priorització del seu grup a la darrera actualització del Ministeri en aquest enllaç.

  Etiquetes: Professional , COPC

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC