La Secció de Psicologia de la Mobilitat i de la Seguretat estrena nom

29-04-2021   |  Barcelona

La paraula "mobilitat" designa millor el sentit ampli de l’àmbit d’acció de la Secció.

La Secció de Psicologia del Trànsit i de la Seguretat feia temps que volia modificar el nom de la Secció per adequar-lo al seu marc de treball i per superar la restricció que la paraula “trànsit” denotava en el seu àmbit de treball. Finalment, prèvia aprovació del Consell Professional i de la Junta de Govern del COPC, la Secció ha passat a denominar-se Secció de Psicologia de la Mobilitat i de la Seguretat.

Com s’hi aprecia, la paraula “trànsit” sembla limitar els àmbits d’actuació només a allò que relacionat amb al trànsit de vehicles, en un sentit clàssic, referit al trànsit per carretera i fàcilment associat a la màquina amb motor. D’altra banda, el terme "mobilitat" és molt més ampli i abraça aspectes com mobilitat i disseny de plans urbanístics, mobilitat dels vianants, mobilitat de les persones amb discapacitat, mobilitat ferroviària, marítima, aeronàutica, mobilitat segura i sense fòbies a conduir, etc., més associat a les persones i al factor humà, motiu pel qual s’ha canviat el vocable. El web del Col·legi ja reflecteix aquest canvi de designació i ja ha actualitzat el nom en totes les pàgines on apareix.

El Col·legi desitja que la nova nomenclatura de la Secció de Psicologia de la Mobilitat i de la Seguretat esdevingui llavor de nous projectes i activitats futures.


Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC