La Junta de Govern del COPC celebra la Junta General del 21 d’abril

23-04-2021   |  Barcelona

La sessió es va dur a terme de manera telemàtica mitjançant plataformes digitals per desenvolupar la sessió i realitzar les votacions i va comptar amb 98 inscrits i 76 assistents.

El passat dimecres dia 21 d’abril a les 19:00 h la Junta de Govern del COPC va celebrar la Junta General del 21 d’abril, la segona convocada aquest any i la també segona sessió celebrada exclusivament en línia en la història del COPC.

L’assemblea va comptar amb una assistència de 76 assistents en el punt màxim de participació que van acompanyar a la Junta de Govern durant la sessió i es va desenvolupar sense incidències tècniques, fet que demostra que la implementació del nou espai telemàtic en aquesta ja coneguda nova normalitat digital ha estat un èxit.

En aquesta Junta General es van tractar els diferents punts que van motivar la seva celebració: votació de l’acta de la JGO anterior, memòria d’activitats de l’any 2020, així com estats comptables del mateix any. 

Després d’agrair la participació a totes i tots els assistents es va iniciar la sessió amb el primer punt de l’ordre del dia: lectura i aprovació, si escau, de l’acta de la Junta General Ordinària anterior (Ordinària 21/1/2021) que va ser aprovada per majoria de vots.

Aquesta primera votació va donar pas a Guillermo Mattioli, degà del COPC, que va compartir amb els i les assistents un resum i valoració del primer trimestre de l’any realitzant un recorregut pels diferents departaments del COPC, així com per diverses accions i projectes duts a terme pel Col·legi.

Específicament es van destacar dades com la tendència a l’alça de col·legiacions (+48% respecte al mateix període de l’any anterior) i precol·legiacions (+62%);  l’augment intens en les demandes dels serveis de biblioteca; les 260 ofertes publicades en la borsa de treball amb un total de 9586 inscripcions; la continuïtat de les formacions en línia ofertes pel COPC amb un total 6261 inscripcions en les 91 activitats programades i les 346 aparicions en mitjans.

El degà va compartir amb els assistents algunes línies vinculades amb la campanya engegada pel COPC contra l’intrusisme durant aquest primer trimestre de l’any. Tal com va explicar, l’estratègia compta amb 2 línies: una proactiva de prestigi professional i una altra on es delimita el circuit d’anàlisi i possible denúncia de les queixes. En la primera, es va dur a terme dues campanyes: una amb autobusos a Tarragona i una altra multicanal en tot Catalunya dirigida a tota la societat.

En aquest resum, des de la Junta de Govern, es va voler subratllar també la dada en relació amb la bonificació especial per raó d’atur oferida per a persones col·legiades a la que es van acollir 21 persones col·legiades.

Pel que fa a la campanya de vacunació, el degà va compartir un breu resum del recorregut pel procés de vacunació en el qual el COPC ha treballat conjuntament amb el departament de Salut durant les darreres setmanes per prioritzar la vacunació de professionals de la psicologia.

Finalment, Mattioli va concloure les seves paraules de resum amb una actualització dels projectes en què està treballant el COPC: inici de la transformació de sistemes de gestió informàtica, obres de millora de la seu, relacions amb administracions públiques i entitats privades (Educaweb, PIMEC...).

Així es va donar pas al següent punt de l’ordre del dia: presentació i aprovació de la memòria d’activitats corresponents a l’any 2020, aprovada per majoria.

Seguint el ritme marcat per l’ordre del dia es va realitzar també la presentació i votació del punt corresponent als estats comptables corresponents a l’any 2020; aprovada també per  majoria de vots.

Finalment, i un cop dutes a terme totes les votacions, es va donar pas al torn obert de paraules que va permetre a les persones col·legiades platejar les seves consultes. La Junta de Govern, per la seva part, va poder donar resposta en aquest moment a un total de 29 intervencions vinculades a diversos temes com la campanya de vacunació, la Comissió Deontològica, intrusisme o detalls de celebració de la Junta General.

El COPC agraeix la participació de totes les persones col·legiades que van assistir a la Junta General del 21 d’abril.

  Etiquetes: COPC

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC