Les autoritats sanitàries delimiten l’edat de vacunació amb Oxford/AstraZeneca dels 60 als 65 anys

08-04-2021   |  Barcelona

Les persones que ja n’han rebut la primera dosi i tenen menys de 60 anys han d’esperar que el Departament de Salut els contacti per informar-los sobre com seguirà el seu procés de vacunació.

El Ministeri de Sanitat del Gobierno de España ha delimitat l’administració de la vacuna d’Oxford/AstraZeneca a la franja d'edat compresa entre els 60 i 65 anys arran d’un nou informe de l’Agència Europea de Medicaments sobre aquesta vacuna.

La vacunació, per tant, segueix, tant per a les primeres dosis com per a les segones, per a la població de 60 a 65 anys, ambdues incloses, però se suspèn per a la resta d’edats. En conseqüència, apareix un grup de persones que van rebre la primera dosi de la vacuna d’Oxford/Astrazeneca, però de moment no podran rebre la segona dosi per ser menors de 60 anys. Aquest és el cas de molts col·legiats i col·legiades que, en acollir-se al dret de ser vacunades prioritàriament, ja van rebre la primera dosi els mesos de febrer i març.

El Departament de Salut de la Generalitat ha publicat una comunicació a través del Canal Salut en què informa que totes les persones menors de 60 anys que van rebre la primera dosi d’Oxford/Astrazeneca seran degudament informades individualment i personalment sobre com seguirà el seu procés de vacunació. Per tant, totes aquestes persones afectades per la suspensió de la segona dosi per a la seva franja d’edat, només cal que esperin que el Departament de Salut es posi en contacte amb elles per comunicar-los quan, com, on i amb quin tipus de vacuna assoliran la seva immunització.

Paral·lelament, les persones d’entre 60 i 65 anys, inclosos, poden demanar cita prèvia per vacunar-se amb Oxford/AstraZeneca en aquest enllaç del Canal Salut.

  Etiquetes: COPC

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC