Dia Mundial del Trastorn Bipolar: quines pautes poden ajudar els que hi conviuen?

30-03-2021   |  Barcelona

La col·legiada i experta en trastorn bipolar Teresa Carot resumeix alguns consells molt útils per ajudar els familiars i les amistats d'una persona amb aquest trastorn.

Avui 30 de març celebrem el Dia Mundial del Trastorn Bipolar, una malaltia que afecta entre el 0,4 i l'1,6 % de la població general segons el DSM-IV, sense diferències entre sexes ni grups ètnics.
 
Gràcies a la col·laboració de la psicòloga Teresa Carot, experta en trastorn bipolar, el COPC publica un petit recull de consells útils sobre què cal fer i no fer si convivim amb una persona amb trastorn bipolar. Com detectar que està a punt de patir un episodi, què dir o quan és millor actuar són algunes de les preguntes que aquest breu document intenta resoldre, tot donant pautes molt senzilles que poden ser ampliades a la consulta d'un/a professional de la psicologia.
 
Esperem que aquest document, disponible en català i castellà, pugui començar a desestigmatitzar, desfer algunes concepcions errònies i pautes inadequades vers les persones amb trastorn bipolar.
 
 
  Etiquetes: COPC , Dies mundials

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC