El termini per sol·licitar la vacunació contra la COVID-19 preferent per a psicòlegs i psicòlogues en exercici venç el 25 de març

25-03-2021   |  Barcelona

A partir d’abril, s’amplia la vacunació a la població general i el criteri de priorització serà la franja d’edat.

Els psicòlegs i psicòlogues actualment en actiu han pogut sol·licitar durant el mes de febrer i març la vacunació contra la COVID-19 preferent a causa del risc per a la seva salut que implicava l’exercici professional de la psicologia en tasques presencials. Així, en un primer moment es va obrir la vacunació preferent en fase 1 als psicòlegs i psicòlogues de l’àmbit sanitari privat, tal com es va informar en aquesta notícia, i en un segon moment es va ampliar l’univers de destinataris als professionals de la psicologia que desenvolupen tasques assistencials presencials, tal com es va informar en aquesta altra notícia. Ambdós períodes de sol·licitud vencien dijous 25 de març: totes aquelles persones col·legiades que voleu sol·licitar la vacunació preferent, teniu una última oportunitat per prémer l’enllaç corresponent i vacunar-vos prioritàriament.

Cal remarcar que, a causa de l’allau de sol·licituds i de la difícil gestió de les discontinuïtats de subministrament de les dosis de vacunes, el procés de vacunació preferent de col·legiats i col·legiades ha patit diverses incidències. El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya agraeix la col·laboració de totes les persones col·legiades.

D’altra banda, a partir d’abril comença la vacunació de la població general, a la qual també es poden acollir els psicòlegs i psicòlogues que no hagin sol·licitat la vacunació preferent dintre del termini del 25 de març. Cal remarcar, però, que el criteri de priorització serà, a partir d’aleshores, la franja d’edat i no el risc d’exposició al coronavirus. Tota la informació per a la campanya de vacunació de la població general és al web de la Generalitat de Catalunya, en aquest enllaç al Canal Salut.

  Etiquetes: Professional , COPC

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC