Comunicat de rebuig als atacs a centres de Serveis Socials i Oficines d’Habitatge i de suport a les i els professionals que fan atenció directa

25-03-2021   |  Barcelona

Signat pel Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya, el Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya, el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya i el COPC.

Davant dels atacs que s’han produït a diversos centres de Serveis Socials i Oficines d’Habitatge de Barcelona, els Col·legis d’Educadores i Educadors Socials, Pedagogs, Psicologia i Treball Social volem expressar la nostra més absoluta condemna a aquestes accions i donem tot el nostre suport a les i els professionals que treballen en aquests centres fent atenció directa a la ciutadania.

Aquesta crisi social, econòmica i sanitària que estem vivint, com ha passat en altres crisis, ha tornat a posar a les i els professionals de l’atenció social, de forma injusta, en el centre del malestar de moltes persones que estan patint situacions molt complicades.  

Les treballadores i treballadors dels Serveis Socials i de les oficines d’Habitatge estem preparades per acompanyar la ciutadania, escoltar-los, promoure les seves capacitats i autonomia per tal de millorar la seva situació. Però no se’ns pot exigir que donem resposta a problemes socials que estan fora del nostre àmbit d’actuació i que s’han d’abordar des d’un punt de vista estructural i que afecten a polítiques d’habitatge, d’ocupació,  de prevenció del fracàs escolar, de rendes, etc.

Per això, considerem que les autoritats competents han de donar solucions adients i eficaces a la greu situació que estem vivint i no permetre que tot recaigui en unes i uns professionals que estan treballant de forma incansable per millorar les condicions de vida de la ciutadania.

 

  Etiquetes: COPC

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC