Dia Mundial de la Musicoteràpia, la teràpia que pot ajudar a recuperar el propi ritme, l'instint i fins i tot la parla

01-03-2021   |  Barcelona

El Grup de Treball de Musicoteràpia del COPC publica una infografia amb les 10 coses que més pregunta la gent interessada en aquesta teràpia però que encara no l'ha pogut conèixer.

Segons la World Federation of Music Therapy (WFMT), “La musicoteràpia és l'ús professional de la música i els seus elements com a intervenció en entorns mèdics, educatius i quotidians amb individus, grups, famílies o comunitats que busquen optimitzar la seva qualitat de vida i millorar la seva salut física, social, comunicativa, emocional i benestar intel·lectual i espiritual. La recerca, la pràctica, l'educació i la formació clínica en musicoteràpia es basen en estàndards professionals d'acord amb els contextos culturals, socials i polítics". 
 
La musicoteràpia té, doncs, un important paper terapèutic, però tot i això de vegades és una gran desconeguda de la qual gairebé tothom n'ha sentit a parlar però no tanta gent té les idees clares. Dubtes com si s'ha de saber música o tocar un instrument per fer-la, o si es tracta d'un taller o una classe són freqüents entre les persones que s'hi apropen per primera vegada. 
 
Per això, amb motiu de l'1 de març, Dia Mundial de la Musicoteràpia, el Grup de Treball de Musicoteràpia del COPC publica una infografia amb 10 idees clares sobre el que sí trobarem si ens apropem a aquest tipus de teràpia que, en paraules dels membres del GT:
 
"És una trobada a la qual, per un instant, vibrem en la mateixa freqüència. La ressonància produïda ens reajusta."
En els següents enllaços i a les nostres xarxes socials podeu trobar la nova infografia sobre musicoteràpia, disponible en català i castellà
 
Aprofitem, també, la celebració d'aquest dia pe recuperar la Taula Rodona: Aplicació de la Musicoteràpia, celebrada en línia el dia 11 de febrer de 2021 organitzada pel GT de Musicoteràpia del COPC. La formació té com a ponents a Cristina Rubio, Egoitz Urberuaga, Emma Plana, Kilian Yarey i Nuria Escudé:
 
  Etiquetes: Dies mundials , COPC

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC