El COPC rep les primeres sol·licituds d’acreditacions professionals d’expertesa i apostarà per obrir noves capacitacions en els pròxims anys

10-02-2021   |  Barcelona

Actualment, i de forma indefinida, hi ha un total de 6 convocatòries de l COPC obertes, 4 acreditacions i 2 capacitacions.

El COPC ha obert durant el mes de gener convocatòria amb 4 acreditacions i 2 capacitacions en les següents àrees: emergències, coaching, psicomotricitat, trànsit i mediació. El termini per presentar les sol·licituds està obert durant tot l’any i la vigència de les acreditacions és de 8 anys. 

  • L'Acreditació Professional en Psicologia és un reconeixement de les competències professionals que demostren que un psicòleg o psicòloga té expertesa en un àmbit d'intervenció concret, un segell de garantia cap el mercat laboral.
  • La Capacitació Professional en Psicologia és un reconeixement de competències més específiques i concretes que l’acreditació, en un àmbit determinat. Es pot considerar com un subàmbit d’una expertesa general.

Les acreditacions i capacitacions professionals actualment obertes són les següents:

  • Acreditació d'Expertesa en Psicologia Coaching
  • Acreditació d'Expertesa en Gestió de Conflictes: Mediació i altes ADR’s
  • Acreditació d’Expertesa en Psicologia de les Emergències i Catàstrofes
  • Acreditació d’Expertesa en avaluació de l'aptitud psicològica en Centres de Reconeixement
  • Diploma Acreditatiu de Capacitació en Psicomotricitat
  • Diploma Acreditatiu en Capacitació en l’Avaluació per la Tinença d’Armes de Foc i Processos Selectius en Cossos de Seguretat

Entre els requisits generals es troben disposar de la Llicenciatura/Grau de Psicologia, estar col·legiat o col·legiada al COPC i al corrent de pagament de les quotes, ser membre de la Secció corresponent i no estar complint cap sanció col·legial, ni cap altra casuística que comporti inhabilitació professional o per càrrec públic. Pel que fa als requisits específics poden variar segons el procés d'acreditació, però en general són requisits formatius i d'experiència mínima en l'exercici de l'àmbit professional concret.

El tràmit per realitzar la sol·licitud és molt senzill, cal iniciar sessió a l’àrea privada, i una vegada loginats, cal seleccionar dins del menú Serveis a la col·legiació, l’opció acreditacions d’expertesa. L’apartat de cada acreditació i capacitació conté l’enllaç a les bases, els requisits i al formulari de sol·licitud.  

També us animem a assistir a les sessions grupals d’assessorament sobre el procediment de sol·licituds d’acreditacions, que el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya organitza amb modalitat en línia, un dijous al mes, per donar resposta a les preguntes més habituals en matèria de terminis, requisits, justificació, taxes. Si vols inscriure’t a la propera sessió prevista pel dia 11 de març pots fer-ho a través d’aquest enllaç. 

Des que s'han reobert les acreditacions del COPC, ja s'han rebut i tramitat les primeres sol·licituds. De forma coherent amb la bona resposta obtinguda, el Col·legi ja comença a preparar noves acreditacions per als propers anys. Per a més informació, podeu consultar la secció de preguntes freqüents o bé contactar amb el Departament de Desenvolupament Professional a acreditacions@copc.cat.

  Etiquetes: Acreditacions , COPC

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC