La vacunació dels psicòlegs i psicòlogues que exerceixen en l’àmbit sanitari privat serà prioritzada com a col·lectiu especialment exposat

03-02-2021   |  Barcelona

[Últim dia per realizar la inscripció voluntària] Les persones psicòlogues de l'àmbit sanitari privat interessades a ser vacunades en la fase 1 hauran de sol·licitar-ho personalment, voluntàriament i de forma expressa al COPC a través d’un formulari.

Davant la pregunta que el COPC va adreçar a les administracions, el Departament de Salut ha informat al Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya que la vacunació contra la COVID-19 dels psicòlegs i psicòlogues en actiu en l’àmbit sanitari privat serà portada a terme en la fase 1 com a col·lectiu sanitari en exercici i prestadors de serveis essencials especialment exposats al virus.

Aquesta consideració com a col·lectiu sanitari mai aniria en detriment de qualsevol altra consideració que fes encara més prioritària la seva vacunació, com per exemple, que siguin professionals que exerceixin en residències de persones grans o en serveis de primers auxilis.

Segons la sol·licitud rebuda pel Departament de Salut, el COPC informarà la Generalitat dels psicòlegs i psicòlogues que treballen en l’àmbit sanitari privat que volen ser vacunats en la fase 1. Com que la vacuna de la COVID-19 és voluntària, les persones psicòlogues interessades hauran de sol·licitar personalment, voluntàriament i de forma expressa la seva voluntat de ser vacunats en aquesta primera fase a través d’un formulari.

Si ets psicòleg o psicòloga, estas exercint en activitats sanitàries, treballes en l’àmbit privat i vols sol·licitar la vacunació en fase 1, emplena el formulari d’aquest enllaç i el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya remetrà la teva sol·licitud al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, l’administració competent. 

Des del COPC es recorda que aquesta primera fase de vacunació està adreçada a professionals sanitaris i que en el cas del professionals de la psicologia hauran de comptar amb el reconeixement o titulació oficial (psicòleg/òloga  general sanitari habilitat pel Departament de Salut, psicòleg/òloga general sanitari via màster MUGPS, psicòleg/òloga especialista en psicologia clínica via PIR o psicòleg/òloga especialista en psicologia clínica homologat pel Ministeri de Sanitat). En cas que el professional  de la psicologia estigui en una situació diferent es recomana emplenar  el formulari i marcar l'opció "Declaro ser psicòleg/òloga titulat/ada a una facultat de psicologia" en la pregunta 19. D'aquesta manera es podrà tenir en compte la voluntat de vacunació de la persona sol·licitant en futures fases. 

IMPORTANT: Recorda que per poder vacunar-te a aquesta primera fase de vacunació, has de demostrar ser professional sanitari que exerceix a un centre privat sanitari autoritzat des del Departament de Salut.  Per aquest motiu, us recordem que és necessari revisar que, tant la titulació oficial com la inscripció al registre estatal de professionals sanitaris, està implementada correctament a la teva àrea privada com a col·legiat/ada. 

Consulta aquest enllaç amb totes les passes per fer la gestió d'implementació.

Cal remarcar que els psicòlegs i psicòlogues de l’àmbit sanitari públic segueixen un altre circuit que no han d’activar i, per tant, seran informats degudament en el moment oportú sense que hagin de comunicar la seva voluntat de vacunar-se prioritàriament.

El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya vetlla perquè els psicòlegs i psicòlogues de tots els àmbits assistencials puguin exercir amb la màxima seguretat, tant per a si mateixos com per als usuaris i usuàries, i perquè gaudeixin de la màxima protecció davant la COVID-19.

El termini per realitzar la incripció voluntaria finalitza el dia 25 de març de 2021

  Etiquetes: COPC

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC