La Junta de Govern del COPC celebra la Junta General corresponent a l’any 2020, per primera vegada de manera telemàtica

21-01-2021   |  Barcelona

Amb un nombre d’assistents superior a l’habitual, ahir dia 20 de gener es va dur a terme la Junta General 2020 fent ús de plataformes digitals per seguir la sessió i realitzar les votacions.

A causa de la complexa situació viscuda durant l’any 2020, la Junta de Govern del COPC va haver d’ajornar en diferents ocasions la celebració de la Junta General, convocada habitualment en abril i desembre. Finalment, la celebració de la esperada Junta General 2020 es va materialitzar en una sessió telemàtica celebrada ahir 20 de gener a les 18:30 h que va comptar 207 inscrits i 131 participants, el que significa un augment significatiu respecte a les darreres assemblees realitzades de forma presencial.

En aquesta Junta General Ordinària es van tractar el punts previstos als Estatuts tant per a la Junta de desembre (pressupostos com per a la Junta General prevista a l’abril (aprovació de comptes i memòria).  

El degà del COPC, Guillermo Mattioli, va obrir la sessió donant la benvinguda a totes i tots els assistents i agraint la seva participació. 

 

Tots els punts de l’ordre del dia, aprovats per àmplia majoria 

Així, es va donar pas al primer dels 7 punts previstos en l’ordre del dia: lectura i aprovació, si escau, de l’acta de la Junta General Ordinària anterior, presentat per la secretaria del COPC, Teresa Moratalla. L’acta de la JGO anterior va quedar aprovada amb 91 vots a favor, 3 en contra i 18 abstencions

Tot seguit, Guillermo Mattioli va compartir amb els i les assistents un resum de l’any 2020 realitzant un recorregut per les diferents accions dutes a terme pel Col·legi, promogudes pel COPC o en col·laboració amb altres entitats com la Generalitat, l’Ajuntament o la Diputació de Barcelona.   

El degà va voler destacar també algunes dades dels departaments de serveis del COPC, com l’augment en un 11% de les sol·licituds rebudes en la Psicoxarxa respecte l’any anterior; les 155 activitats programades en línia entre abril i novembre que han duplicat el nombre de persones inscrites respecte el mateix període de 2019; el nou servei de préstec de llibres electrònics que ofereix més del 70% de llibres que hi ha actualment a la biblioteca del COPC; l’augment en un 17% de les altes col·legials o les més de 2 milions de visites a la web del COPC durant 2020. 

El següent punt de l’ordre del dia, en què es va presentar la memòria d’activitats corresponents a l’any 2019, a càrrec de la secretaria del COPC, també va complir amb el tràmit de ser aprovat amb 89 vots a favor, 11 en contra i 13 abstencions

El resum de la memòria va donar pas a la tresorera del COPC, Ona Palau, responsable del quart punt de l’ordre del dia: presentació i aprovació, si escau, dels estats comptables corresponents a l’any 2019. Després d’un breu torn de preguntes exposades per les persones col·legiades es va procedir a la votació, que es va tancar amb una aprovació per majoria de vots amb 67 a favor, 17 en contra i 24 abstencions. 

A continuació es van presentar els pressupostos 2021 amb la participació de diferents membres de la Junta de Govern. Es va exposar la proposta de la JG del COPC organitzada en cinc punts: ingressos i despeses per activitats per portar a terme l’estratègia, adequació dels espais, transformació digital del COPC, préstec hipotecari i ajut específic a les persones col·legiades en atur  per aquest any 2021. La votació d’aquest cinquè punt de l’ordre del dia es va tancar amb 70 vots a favor, 24 en contra i 12 abstencions

Després d’aquesta cinquena votació, la tresorera Ona Palau va reprendre la paraula per presentar les assignacions de la Junta de Govern 2021, l’últim punt de l’ordre del dia subjecte a votació per part de les persones col·legiades. Així, després d’algunes consultes i d’especificar que la xifra s’ha mantingut des de l’any 2013, es van aprovar les assignacions amb 59 vots a favor, 21  en contra i 15 abstencions. 

 

60 consultes dels col·legiats i col·legiades 

Finalment la sessió va desembocar en un torn obert de paraula que va permetre a les persones col·legiades realitzar les seves consultes i aportacions i tractar inquietuds com els plans del  COPC respecte a la mediació, el funcionament i procediments de la Comissió Deontològica, l’actual cost de les quotes, la regulació de la psicoteràpia, les accions empreses per combatre l’intrusisme i augmentar les places PIR o les funcions de la Comissió Deontològica i del Consejo General, entre d’altres. En aquest espai de tancament, i durant tota la sessió, la Junta de Govern del COPC va tenir l’oportunitat de respondre a 60 preguntes realitzades pels assistents a la primera Junta General telemàtica del COPC.

Havent escoltat les propostes i comentaris de les persones col·legiades, des del COPC es treballarà per oferir les millors condicions per a la celebració de la propera Junta General, prevista per abril de 2021.

El Col·legi agraeix la participació de totes les persones que van assistir a la sessió i el compromís i esforç del personal que va fer possible aquesta important passa endavant tecnològica al COPC.

  Etiquetes: COPC

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC