El COPC organitza dues jornades en línia sobre les implicacions psicològiques de les malalties cròniques amb l’Associació de Malalts del Crohn i Colitis Ulcerosa

20-01-2021   |  Barcelona

El 29 de gener i el 12 de febrer tenen lloc les dues jornades, la segona de caràcter pràctic, per millorar la qualitat de vida de les persones amb malalties cròniques.

El COPC proposa un cicle de dues jornades en línia per reflexionar sobre les implicacions psicològiques i emocionals derivades d’un dolor crònic, agut o d’una malaltia crònica, posant com a exemple l’afectació psicològica dels pacients amb  malaltia inflamatòria intestinal. Conèixer l’impacte emocional d’aquestes afectacions és determinant per prevenir i  poder optimitzar els beneficis de l’atenció psicològica vinculada a tot el procés i contribuir a millorar la qualitat de vida d’aquestes persones.

La primera jornada tractarà l’abordatge psicològic en malalties cròniques, focalitzant la temàtica envers els  hàbits saludables i la qualitat de vida, les línies de recerca i les propostes terapèutiques, i el perfil professional i competencial del psicòleg o psicòloga que treballa amb aquests pacients. També es donarà un espai per parlar sobre les repercussions psicosocials que pot comportar la malaltia inflamantòria intestinal. La segona jornada serà de caràcter pràctic, organitzada amb quatre tallers relacionats amb els eixos temàtics de la primera i tancarà amb les reflexions consensuades de diferents professionals que ja hi treballen.

La realització d’aquestes dues jornades, s’emmarquen dins del conveni de col·laboració signat entre L’Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya, ACCU Catalunya, i el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya per tal de contribuir a la millora del benestar de les persones afectades d’aquestes malalties als espais d’atenció primària de la sanitat pública.

Als col·legiats i col·legiades interessats, se’ls recomena assistir a les dues jornades per poder integrar tots els coneixements teòrics i comprendre l'aplicació de l'abordatge psicològic i les línies de futur de l'exercici professional amb malalties cròniques. La inscripció és oberta, en aquest enllaç per a la primera jornada i en aquest altre enllaç per a la segona jornada. Us hi esperem.

  Etiquetes: Formació , COPC

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC