Dia Europeu de la Mediació: guardonats i guardonades amb la Medalla al Mèrit, activitats i recomanacions

21-01-2021   |  Barcelona

Desvetllem els guardonats/ades de la Medalla al Mèrit del Treball en Mediació, totes les activitats a Catalunya amb motiu d'aquest dia i els avantatges de la Mediació vers la via judicial.

Aquest 21 de gener, Dia Europeu de la Mediació, el COPC vol destacar la importància de la Mediació (en divorcis, famílies, veïns, escoles, organitzacions...), en aquesta societat en general tan judicialitzada, i compartir informació d'utilitat respecte d'aquesta necessària disciplina amb els seus col·legiats i col·legiades. 
 
En primer lloc, felicitar tots els guardonats i guardonades amb la Medalla al Mèrit professional en Mediació (àmbit estatal), concedida pel Comité de distinciones de la Escuela de Mediación y Resolución de Conflictos, i molt especialment la Dra. Connie Capdevila Brophy, mediadora, coordinadora de parentalitat i membre de l'actual Junta de Govern del COPC, tots ells premiats per "la seva alta aportació en la cerca d'alternatives de trobar tot tipus de ponts per a acostar i resoldre les nostres diferències". (Veure la cerimònia de lliurament de medalles).
 
En segon lloc, i com cada any, el COPC comparteix l'enllaç amb les activitats -webinars, vídeos, taules rodones, col·loquis...- sobre Mediació que se celebren durant aquesta setmana per tot Catalunya, entre les quals es troba l'acte institucional de la Generalitat de Catalunya (accés limitat i amb invitació) en suport a la Mediació com a "eina que ens aporta uns valors que ens conduiran cap a la maduresa individual i social". 
 
Des del Ministerio de Justicia també s'ha celebrat un acte institucional en commemoració d'aquest dia, amb una primera conferència per part del ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, que es pot veure en aquest enllaç.
 
I per acabar, la Secció d'Alternatives per a la Resolució de Conflictes (ARC) del COPC publica una infografia que resum de forma molt clara els avantatges (també disponible en castellà) de triar la via de la Mediació durant un procés de separació, en comptes de la via judicial: rapidesa, estalvi, millors acords... Us animem a descobrir-la en aquest enllaç i compartir-la a les vostres xarxes socials.
 
Feliç Dia de la Mediació!
 
 
 
 

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC