La Generalitat publica nous canvis en la normativa sobre mobilitat, seguretat i higiene amb motiu de la pandèmia

24-12-2020   |  Barcelona

El DOGC del dia 19, amb entrada en vigor a partir del dia 21 de desembre, recull la prorroga i modificació de mesures en matèria de salut pública.

Al DOGC del dia 19/12/2020 s’ha publicat la “RESOLUCIÓ SLT/3354/2020, de 19 de desembre, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya”.

Amb entrada en vigor el dia 21 de desembre, i una durada inicialment prevista fins el dia 11 de gener, acorda un enduriment de les restriccions acordades en les darreres setmanes, especialment en relació amb l’activitat de restauració. El confinament comarcal ara serà aplicable de dilluns a diumenge, motiu pel qual caldrà poder justificar la mobilitat entre comarques per la concurrència d’alguna de les excepcions contemplades per la normativa, sent recomanable desplaçar-se amb el corresponent certificat d’autoresponsabilitat.

Cal recordar que una de les causes justificatives de la mobilitat pot ser el compliment d’obligacions laborals, professionals, empresarials, institucionals o legals.

D’altra banda, com a novetat, des del dia 23 de desembre fins al dia 6 de gener s’admet una nova causa justificada de desplaçament fora de la comarca: acudir al lloc de residència habitual de familiars o persones properes dels qui es desplacin per a visitar-los.

També s’estableixen mesures de ventilació en espais oberts al públic.

 


Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC