Down Catalunya presenta la guia ‘No és no’, per a la prevenció de l’assetjament, els abusos i les agressions a les dones amb discapacitat

21-12-2020   |  Barcelona

Aquesta guia de lectura fàcil ha estat elaborada amb la col·laboració del Grup de Treball Psicologia i discapacitat del COPC, el CJAS i l’empresa Reckitt Benkiser.

La coordinadora Down Catalunya ha presentat dimarts 22 de desembre a les 10.30 h per Zoom la nova guia No és no, tot el que has de saber sobre l'assetjament, l'abús i l'agressió, dirigida a dones amb discapacitat.
 
El document, redactat en format de lectura fàcil per tal de millorar la comprensió de les persones amb discapacitat, és l’últim dels elements que han comprès la campanya Dones Down de la coordinadora, i ha estat fruit del treball conjunt de les 10 entitats que conformen Down Catalunya. La presentació oficial d'aquesta guia se celebrarà en una d'elles, la seu d’AURA Fundació, on s’explicarà als i les assistents per què es va creure necessària la seva publicació i com poden les persones amb discapacitat identificar si són víctimes d’una agressió sexual, d’assetjament o d’un abús.

Per a la seva elaboració, s’ha comptat amb els materials i el treball de les tècniques de cadascuna de les entitats de Down Catalunya, amb algunes dones amb discapacitat intel·lectual, amb el Grup de Treball Psicologia i discapacitat del Col·legi de Psicologia de Catalunya i amb el Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats (CJAS). Finalment, l’empresa Reckitt Benkiser es va oferir per a fer-se càrrec del finançament, la impressió i la publicació.

 Durant la presentació hi han parlat:

  • Glòria Canals, presidenta de Down Catalunya i presidenta d’AURA Fundaci
  • Úrsula Reales, directora de Down Catalunya
  • Carme Llorens, responsable de l’àrea d’atenció a les famílies d’Aura Fundació
  • Irene Torres i Esther Sánchez (de manera virtual) de Catalonia Fundació Creactiva i responsables de la UAVDI (Unitat d’Atenció a Víctimes amb Discapacitat Intel·lectual)
  • Judith Avellaneda i Carlos Domingo (de manera virtual) de l’Àrea tècnica de Proximitat i Seguretat Ciutadana de Mossos d’Esquadra
  • Nois i noies amb discapacitat intel·lectual. En aquest cas, membres d’Aura Fundació i, entre ells, els participants en l’elaboració de la guia

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC