El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya condemna l'assassinat confirmat per violència masclista que hi ha hagut a Barcelona

25-04-2017   |  Barcelona

El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya expressa la seva més rotunda condemna a l'últim assassinat per violència masclista -confirmat dilluns 24 pels Mossos d’Esquadra- que va ocórrer divendres 21 d’abril al barri del Raval de Barcelona, així com a tots els altres assassinats i manifestacions violentes vers les dones. Paral·lelament, vol traslladar la seva solidaritat i condol a la família de la víctima i a les altres persones properes.

També des de la institució que agrupa tots els col·legis oficials de psicologia de les comunitats autònomes, el Consejo General de la Psicología de España, es reitera el total rebuig a qualsevol tipus de violència psicològica, física o sexual contra la dona. Tota la ciutadania, però molt especialment els seus responsables polítics, ha de treballar per eradicar aquesta terrible xacra social i, en aquest sentit, és imprescindible que s'apliquin polítiques de suport i protecció integral a les víctimes de la violència masclista.

Cal reiterar també, que la prevenció és el mecanisme real per posar fi a la violència contra les dones, sense la qual no es podran eliminar conductes que romanen en la societat i que perpetuen el maltractament a la dona. Des de la psicologia es reclama que es posi el focus en les mesures de caràcter preventiu i d'intervenció psicològica, especialment en les edats més primerenques, per eradicar estereotips masclistes i desigualtats que sustenten la violència contra la dona. Sense una aposta decidida per la prevenció serà inevitable que seguim lamentant successos tan tràgics com l'assassinat ocorregut a Barcelona, malauradament, el quart assassinat per violència masclista a Catalunya de l'any 2017.

  Etiquetes: Institucional , COPC

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC