3 finalistes del Festival Psicurt 2020, entre els 15 curtmetratges de ficció preseleccionats pels Goya 2021 

27-11-2020   |  Barcelona

La preselecció d'"Els que callen" d'Albert Folk, "A la cara" de Javier Marco Rico i "María" de Paco Ruiz per part dels Goya confirma l'altíssim nivell del festival.

Els curtmetratges de ficció Els que callen d'Albert Folk, A la cara de Javier Marco Rico i María de Paco Ruiz, guanyador i finalistes del V Festival de Curtmetratges sobre Salut Mental Psicurt, respectivament, han estat 3 dels 15 curtmetratges de ficció preseleccionats per competir als premis Goya 2021.

Aquesta notícia confirma l'alt nivell dels curtmetratges seleccionats al Festival Psicurt d'enguany, malgrat el delicat moment que ha travessat la cultura en els darrers mesos a causa de la pandèmia de COVID-19, i de les mesures de seguretat que tant han perjudicat les sales de cinema i els creadors.

També posa de manifest que la Salut Mental és un tema omnipresent que travessa tots els àmbits de la vida, com demostren els arguments dels curtmetratges preseleccionats pels premis:
 
 

Una advocada amb una vida personal complicada és acusada de defensar un dels acusats de l'anomenat "crim del caixer" on tres dones van cremar una dona sense llar.

Director: Albert Folk
2n premi al Millor Curtmetratge de Ficció Psicurt 2020

 
 
 
 

A la Lina no l'importa que la insultin, sempre que sigui a la cara. Una reflexió sobre la comunicació humana i les xarxes socials.

Director: Javier Marco Rico
 
 
 
 
 

La Maria viu pel i per al seu fill Bruno, internat en un centre de salut mental. El dia en què ell rep l'alta i torna a casa, l'estabilitat de la Maria trontolla, i afloren en ella sentiments que ja creia enterrats.

Director: Paco Ruiz 

 

 

Des del Psicurt, volem desitjar molta sort a aquestes tres magnífiques obres i els seus directors en la carrera cap als Goya 2021.

SOBRE EL PSICURT (www.psicurt.com)

El Festival Psicurt, organitzat pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC), té com a objectiu apropar a la ciutadania els diferents àmbits de la salut mental (prevenció, promoció i intervenció) a través del cinema, i és un projecte cultural, social i de salut que permet promoure la creació artística i la sensibilitat del públic al voltant de la salut mental.

VEGEU MEMÒRIA PSICURT 2020


Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC