La constant evolució de la psicologia condueix a regular noves especialitats que donin resposta a les actuals necessitats de professionals, usuaris i del sistema sanitari

19-11-2020   |  Barcelona

La psicologia infantil i juvenil, la neuropsicologia, la psicooncologia i la psicologia forense són les següents especialitats de la psicologia que es preveu regular.

L’InfoCOP online, la revista digital del Consejo General de la Psicología de España, ha publicat recentment un article sobre la importància de crear noves especialitats en psicologia per donar resposta a les demandes i necessitats actuals en salut mental. El redactat desenvolupa els antecedents, la situació actual i l’escenari desitjat de futur en un extens text de referència per informar-se sobre una qüestió de cabdal importància per a la professió.

La introducció de l’article contextualitza el paper de la psicologia en l’actualitat, tant per la constant evolució de la funció social que se li assigna com per les atribucions sobrevingudes a causa de l’actual estat de pandèmia per coronavirus, que ha comportat un enorme impacte psicològic en persones i societats.

A continuació, l’article desenvolupa la necessitat que la psicologia reguli especialitats professionals que permetin una millor atenció en salut mental, tant des del punt de vista de la formació com de la necessitat que perfils específics exerceixin en camps determinats. Actualment, els camps en què ja s’ha detectat i començat a desenvolupar la necessitat de regular les especialitats en psicologia són quatre: la psicologia infantil i juvenil, la neuropsicologia, la psicooncologia i la psicologia forense, especialitats reconegudes en diversos països però no encara a Espanya.

La principal conclusió de l’article és que la creació de noves especialitats dins del sistema sanitari comportaria no només un augment de l’oferta de treball per a psicòlegs i psicòlogues, sino també un reconeixement professional oficial que garantiria, al seu torn, la qualitat del sistema Nacional de Salut (Buela Casal 2004). Per conèixer la justificació i el desenvolupament de totes les idees anteriorment exposades podeu llegir l’article La importancia de crear nuevas especialidades en Psicología para dar respuesta a las demandas y necesidades actuales en salud mental prement aquest enllaç.

 


Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC