En el Dia Mundial en Memòria de les Víctimes d'Accidents de Trànsit, els psicòlegs i psicòlogues compartim eslògan: "Recorda. Dona suport. Actua."

13-11-2020   |  Barcelona

La Secció Psicologia del Trànsit i de la Seguretat del COPC publica un comunicat oficial perquè no oblidem aquestes víctimes ni la importància postaccident del nostre paper com a professionals.

En el Dia Mundial en Memòria de les Víctimes de Trànsit, que se celebra el tercer diumenge del mes de novembre, la Secció Psicologia del Trànsit i de la Seguretat del COPC publica un comunicat amb una quàdruple intenció:

  • Que no oblidem aquestes víctimes
  • Que donem suport a les persones que van sobreviure
  • Que ho posem tot de la nostra part per aconseguir una millor resposta postaccident
  • Que viralitzem la campanya d’enguany a les xarxes socials, amb el hashtag #WDoR2020 i l’eslògan “Recorda, dona suport, actua”.

El podeu llegir a continuació.

 

COMMEMORACIÓ DEL DIA MUNDIAL EN MEMÒRIA DE LES VÍCTIMES DE TRÀNSIT

El Dia Mundial en Memòria de les Víctimes de Trànsit es va introduir en resposta a la profunda necessitat de les víctimes de trànsit que la seva pèrdua i sofriment fossin reconegudes legal i socialment i com una oportunitat per a compartir les seves emocions amb altres persones afectades i ferides de gravetat a tot el món.

L'atenció mundial es concentra enguany en el brot pandèmic de la COVID-19. Les circumstàncies actuals dificulten que el Dia Mundial en Memòria de les Víctimes de Trànsit estigui a les agendes de la majoria de les persones i les condicions per a la seva commemoració són complicades. Malgrat això no hem d'oblidar a les víctimes.

Precisament, la situació actual deixa clar l'important paper dels sistemes sanitaris i com la seguretat viària i la prevenció de sinistres viaris també és clau per a evitar col·lapses als hospitals.

Per això, enguany, el Dia Mundial en Memòria de les Víctimes de Trànsit vol honrar i RECORDAR els que van morir, donar SUPORT als que van sobreviure i ACTUAR per a aconseguir una millor resposta postaccident.

L'eslògan de 2020 és: “RECORDA, dona SUPORT, ACTUA”.

És fonamental que els governs i la societat en general reconeguin la gran labor dels cossos d'emergències, dels sanitaris i dels cuidadors. Per a això, no sols calen bones paraules, sinó que és fonamental una clara inversió per a millorar els sistemes nacionals de salut i fomentar una bona formació per a donar resposta a aquesta altra pandèmia que són els sinistres de trànsit.

Els psicòlegs tenim un paper important en la resposta postaccident, tant a través de l'atenció immediata amb la psicologia de primers auxilis i la comunicació de males notícies, com al llarg del procés de dol o possibles seqüeles derivades d'un esdeveniment tan traumàtic per a ajudar als afectats (víctimes directes i familiars) a recuperar una bona qualitat de vida.

Animem a tots els col·legiats a donar suport a aquest dia.

Secció de Psicologia del Trànsit i de la Seguretat


Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC