La Biblioteca celebra el Dia Internacional de les Biblioteques estrenant un nou servei: el préstec de llibres electrònics

21-10-2020   |  Barcelona

Ja podeu agafar en préstec llibres en format electrònic per a la vostra lectura a través d'ordinadors, tauletes, mòbils o llibres electrònics gràcies a la plataforma OdiloTK.

El 24 d'octubre es celebra el Dia Internacional de les Biblioteques i, la Biblioteca del COPC, ho vol celebrar presentant-vos una gran novetat. Aprofitant un dia tan especial, la Biblioteca vol donar a conèixer a tots els col·legiats i col·legiades la incorporació d'un nou servei que, de ben segur, suposarà un avenç i sumarà comoditat en la manera de consumir els llibres que proporciona la Biblioteca.
 
Es tracta d'un nou servei de préstec de llibres electrònics a través del qual podeu agafar en préstec llibres en format electrònic per a la vostra lectura a través de dispositius com ara ordinadors, tauletes, mòbils i llibres electrònics. El fons de llibres estarà en constant creixement sempre amb el compromís d'adaptar-se a les demandes i necessitats dels col·legiats i col·legiades.
 
La plataforma que permetrà accedir a la lectura de llibres electrònics, ja sigui online o bé offline, s'anomena OdiloTK. Aquesta eina ofereix funcionalitats com per exemple la possibilitat de lectura text to speech (lectura a través d'àudio), que facilita la lectura a persones amb dificultats visuals o de lectura, l'adaptació en la visualització del text (mida de la lletra o el paràgraf), la incorporació de marcadors de pàgines o la creació de notes, llistes de títols o resums de títols preferits. A més, en la modalitat en línia podreu consultar el diccionari, utilitzar el traductor o consultar pàgines informatives. OdiloTK també us permetrà gestionar l'autopréstec, fer-ne renovacions, consultar el vostre historial de préstec, llegir noticifacions d'avís i gestionar dispositius associats. Podeu accedir a la pàgina de presentació del nou servei a través del web del COPC a l’apartat Serveis a la col·legiació/Biblioteca-Centre de Documentació/Llibres electrònics o bé accedir directament a la plataforma OdiloTK prement el següent enllaç
 
Per tal de poder utilitzar OdiloTK és necessari disposar d'uns requisits mínims:
 
  1. Tenir accés a internet
  2. Utilitzar per a la vostra sessió, l’usuari i contrasenya que utilitzeu per accedir a l’àrea privada de la web del COPC.
  3. Si el sistema operatiu del vostre PC és Windows, heu de tenir instal·lada l’aplicació OdiloAPP per a Windows.
  4. Si el sistema operatiu del vostres PC és Mac OS X, heu de tenir instal·lat al vostre PC el programa lector de llibres electrònics Adobe Digital Editions.
  5. En el cas d'utilitzar el servei des del telèfon mòbil, cal tenir instal·lada l’aplicació disponible: OdiloAPP per Android, iOS, Windows 8 & 10, Windows Phone i Windows (versió escriptori); un cop instal·lada, heu d’escollir al menú Biblioteca: Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya i accedir-hi amb l'usuari i contrasenya que utilitzeu per accedir a l’àrea privada del web del COPC.
 
Normativa del préstec

Us informem que es poden agafar un màxim de 4 llibres electrònics en préstec, amb una possible renovació que es gestiona a través de l’àrea de l’usuari de la pròpia plataforma. Per a realitzar el préstec heu de realitzar una cerca a través de les diverses opcions del catàleg i, un cop localitzeu el títol que us interessi, podeu realitzar una vista prèvia o bé clicar-hi a sobre i seleccionar el botó "Prestar".


Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC