La V edició del PSICURT clou amb un gran acte de lliurament de premis

14-10-2020   |  Barcelona

La cloenda es va poder celebrar amb públic, que va premiar «Cocodrilo», de Jorge Yúdice, coincidint amb el jurat del festival.

El Psicurt, Festival de Curtmetratges sobre Salut Mental organitzat pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC) i l’Ajuntament de Tarragona, va cloure la seva V edició amb èxit d'assistència malgrat la COVID-19, que ha reforçat el festival amb la inclusió de noves eines de participació del públic i l’extensió del festival a la ciutat de Reus.

Els organitzadors del Psicurt, Jaume Descarrega -coordinador del Festival- i Josep Varo -director cinematogràfic-, van dedicar l'edició d'enguany al contacte físic entre persones, que tant es troba a faltar a causa de la pandèmia i que he condicionat la convocatòria del Psicurt com a espai de trobada i relació. L’edició de 2020 va poder adaptar la disposició del públic reduint l’aforament de l’Antiga Audiència de Tarragona, però va mantenir la capacitat de convocatòria afegint l'aforament d’un segon escenari, el Teatre Bartrina de la ciutat germana de Reus, on van tenir una molt càlida acollida.

Diumenge 13 d’octubre va tenir lloc l’acte de cloenda i lliurament de premis del festival, que va presentar la periodista i comunicadora tarragonina Yolanda Garcia, i que va atorgar els següents guardons:

Millor curtmetratge de ficció
1r Premi (1.200 € i estatueta): Cocodrilo, de Jorge Yúdice
2n Premi (800 € i estatueta): Els que callen, d'Albert Folk
3r Premi (400 € i estatueta): Nunca te dejé sola, de Mireia Noguera

Millor curtmetratge documental
1r Premi (1.200 € i estatueta): Otra forma de caminar, de Laura Torrijos Bescós

Premis Educurt 2020, a curtmetratges elaborats per estudiants d’educació secundària obligatòria, batxillerat, cicles formatius i universitat.
1r Premi (600 € i estatueta): Antinatural, de l'IES Rodanas, Épila (Saragossa)
2n Premi (300 € i estatueta): Cuquets de llum, de l'IES Beatriu Fajardo de Mendoza (Benidorm)

Premi del públic al millor curtmetratge
Per primera vegada, els assistents van fer ús de la votació en línia mitjançant un codi QR per escollir el guanyador del Premi del Públic d'enguany, que va ser per al curtmetratge:
Cocodrilo de Jorge Yúdice (500 € i estatueta)

En finalitzar el lliurament de guardons, la presentadora va cloure el Psicurt desitjant que aquests premis siguin "un impuls més en les seves respectives carreres cinematogràfiques". Finalment, Jaume Descarrega, coordinador del festival i referent de la Comissió de Cultura del COPC, va emplaçar els assistents a la pròxima edició del festival, que se celebrarà el 2021.

El Festival Psicurt té com a objectiu apropar a la ciutadania els diferents àmbits de la salut mental (prevenció, promoció i intervenció) a través del cinema, i és un projecte cultural, social i de salut que permet promoure la creació artística i la sensibilitat del públic al voltant de la salut mental, alhora que projecta les ciutats de Tarragona i Reus com a referents culturals arreu.

  Etiquetes: Institucional , COPC

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC