El COPC organitza la Conferència en línia: Psicologia i pràctica digital: reptes professionals a una societat digital

08-10-2020   |  Barcelona

L'activitat formativa, fruit del treball de la Comissió TIC del COPC, és gratuïta i es durà a terme online el proper dimarts 27 d'octubre a les 19 h i tindrà com a ponent al Dr. Juanjo Martí Noguera.

Els darrers mesos, marcats per la pandèmia de la COVID-19, han afectat totes les àrees de la nostra vida, incloent-hi de forma molt evident la professió de la psicologia. La situació, a conseqüència, ens ha empès a reactivar-nos com a professió i introduir les eines que ens ofereixen les noves tecnologies al nostre dia a dia professional. La telepsicologia suposa tot un repte que arriba amb l'objectiu de cobrir les necessitats de les clíniques de psicologia, complint la reglamentació sobre la protecció de dades i aprofitant les últimes tecnologies per facilitar una experiència més senzilla i accessible.
 
L’ús de tecnologies digitals connectades a la xarxa, en l’exercici professional de la psicologia, requereix d’una sèrie de coneixements i implica desenvolupar competències específiques. La facilitat en què incorporem les tecnologies i l'ús de sistemes d’informació i comunicació requereix formar a professionals de la psicologia en un marc de referència en el context digital.
 
Al fil d'aquesta reflexió, el COPC organitza la Conferència en línia: Psicologia i pràctica digital: reptes professionals a una societat digital, que tindrà lloc el proper dimarts 27 d'octubre a les 19 h i que neix fruit del treball de la Comissió TIC del col·legi. Es tracta d'una activitat gratuïta ja que pretén fomentar i potenciar el bon ús de la telepsicologia. La conferència, tindrà com a ponent al Dr. Juanjo Martí Noguera, Doctor en Psicologia, expert en àmbits d’ús de tecnologies. El Dr. Martí Noguera, és coordinador del Grup de Treball en Psicologia Online i Societat Digital del Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears. També és co-fundador de Cibersalud i del Congrés en Salut Mental Digital – Ciberpsicología. Entre d’altres, ha coordinat la carrera de Psicologia Online a la Universitat Internacional de València, i ha estat consultor de l’Observatori en Responsabilitat Social a Amèrica Llatina i Carib Iesalc UNESCO.
 
La conferència tractarà els següents punts:
 
  1. Identitat digital i ús professional d’Internet. El context digital per defecte no diferencia qui som en l’àmbit professional i personal. L’ús del correu electrònic, xarxes socials i mitjans de comunicació digital implica noves dinàmiques. En aquest punt es farà referència en com la societat busca i accedeix a informació via Internet, i en com donar pautes per establir un marc de formalització.
  1. Competències digitals en salut mental. Es facilitarà el model de la Coalition for Technologies in Behavioral Sciences i se’n descriurà breument les 7 categories i principis que fonamenten la necessitat d’adquirir-ne un exercici professional.
  1. Marc de relacionament amb la tecnologia. Es tractaran eines i mitjans per gestionar la integració de tecnologies en la pràctica professional. Es farà especial incidència en l'aprenentatge sobre el control de les tecnologies, fent èmfasi en utilitzar recursos professionals per garantir en tot moment el control de seguretat amb informació sensible.

Les inscripcions ja són obertes. Podeu inscriure-us-hi prement aquí, teniu fins el proper 21 d'ocubre per a fer-ho. 

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC