El Psicurt 2020 arriba amb novetats que adapten el festival a l'actual situació

30-09-2020   |  Barcelona

Hi haurà passis presencials i online, votacions online, reserva d'entrades anticipada, i curtmetratges dedicats al confinament.

Un any més, enguany en una edició encara més especial, el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya organitza el Psicurt, Festival de Curtmetratges sobre salut mental, que se celebrarà del 8 a l’11 d’octubre de 2020 a la Sala de l’antiga Audiència de Tarragona i al Teatre Bartrina de Reus.

El context general de pandèmia i de suspensió de la majoria dels esdeveniments amb públic, i la més ferma voluntat d’evitar l’expansió de la COVID-19 que justifica l’aplicació de totes les mesures de prevenció possibles, farà de l’edició de 2020 del Psicurt un esdeveniment singular. 

El dilluns 28 de setembre, s'ha presentat en roda de premsa la V Edició del Psicurt a l'Antiga Audiència de Tarragona amb la presència de Pau Ricomà, alcalde de la ciutat, qui ha volgut destacar "la importància d'aquesta iniciativa cultural que té cura de la salut mental, un aspecte que no sempre cuidem com caldria". Josep Varo, director cinematogràfic del Psicurt i Jaume Descarrega, coordinador del festival i referent de la Comissió de Cultura del COPC, també hi han assistit per presentar la nova edició davant els mitjans. La presentació ha començat amb un emotiu vídeo sobre la necessitat de contacte entre les persones després del confinament viscut els darrers mesos.

El programa presentat enguany es compon d'un total de 46 pel·lícules: 32 de ficció, 8 documentals i 6 elaborades per escoles i arriba amb novetats que detallem a continuació. 

Novetats del Psicurt 2020

Les novetats més destacades, adapten el festival a l'actual situació provocada per la pandèmia de la COVID-19.

  • La 5a edició del Psicurt se celebrarà del 8 a l'11 d'octubre de forma presencial per primer cop en dues localitzacions: l'Antiga Audiència de Tarragona (plaça del Pallol 3) i al Teatre Bartrina de Reus (plaça del Teatre, 1), per poder garantir la distància de seguretat dins els recintes sense perdre espectadors.

  • Paral·lelament, també es faran passis en streaming que podran seguir-se des de: 

- El web del Psicurt als mateixos horaris del programa offline.
- A través de la plataforma TAC12 en els horaris següents: divendres 9 a les 22:30 h (ficció), dissabte 10 a les 12:00 h (documentals) i a les 22:30 h (ficció). 

  •  Votacions amb codi QR

Per garantir les mesures de seguretat anti-COVID-19, enguany el públic votarà els millors curtmetratges mitjançant un codi QR que portarà a un formulari on es podrà fer clic sobre el cartell del curt al qual es vol votar. 

  • Reserva d'entrades anticipada

    Com cada any, l'entrada serà gratuïta però, a causa de les mesures per combatre la pandèmia, l'aforament serà més limitat i caldrà reservar entrades prèviament. Podeu reservar les entrades prement aquest enllaç. A l'entrada, els assistents rebran una bossa de roba de regal amb el logo del festival.


  • Curts amb temàtica "de l'era COVID"

    Alguns del curtmetratges que es projectaran enguany giren entorn de l'actual pandèmia. L'edició 2020 està fortament marcada per la necessitat de contacte humà que tenim les persones.  

Un any més, el Psicurt reserva un espai per als curtmetratges elaborats per estudiants d'Educació Secundària Obligatòria (E.S.O), Batxillerat (Bat), Cicles Formatius i Universitat. La Secció EDUCURT 2020 conté un total de 6 pel·lícules.

Destaquem, per últim, que dissabte 10 d'octubre, el guanyador del Premi Psicurt 2019 Fernando Bonellí impartirà la masterclass "Guía para poner en pie una idea: pasos para hacerla realidad", sobre el procés de creació d'una pel·lícula, des de la idea a la pantalla. 

L’organització aplicarà totes les mesures de prevenció necessàries per a la salut de les persones assistents: reserva d’entrada obligatòria, reducció de l’aforament per garantir la distància de seguretat, ús obligatori de la mascareta, manteniment de la distància de seguretat i rentat de mans. Les portes s'obriran 30 minuts abans de cada projecció per garantir un accés esglaonat.


Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC