Dia Mundial de l’Alzheimer: 5 consells preventius per a no oblidar

21-09-2020   |  Barcelona

La Secció de Neuropsicologia del COPC comparteix una infografia amb 5 senzilles pautes que ajuden a prevenir l'Alzheimer.

Cada 4 segons, 1 nou cas d’Alzheimer és diagnosticat al món. Actualment, a Catalunya, hi ha més de 86.000 casos, mentre a Espanya els afectats per aquesta malaltia superen els 800.000 i podrien arribar fins als 1,5 milions l’any 2050, segons dades de la Fundació Pasqual Maragall.

Tot i que, fins al moment, no s’ha trobat cap cura capaç de frenar la malaltia un cop ha començat a afectar una persona, els investigadors i investigadores sí que veuen cada cop més clar que, per guanyar la partida a l’Alzheimer, els estudis s’hauran de centrar sobretot en la prevenció primària, és a dir, en descobrir què podem fer per reduir la probabilitat que aparegui.

Parlant de prevenció, la investigació ja té algunes pautes clares. La més important: “tot el que és bo pel nostre cor (exercici físic, bona alimentació, hàbits de son saludables...) ho és pel nostre cervell”. I més enllà dels consells físics, coincidint amb el 21 de setembre, Dia Mundial de l'Alzheimer, la Secció de Neuropsicologia del COPC ha preparat una infografia amb 5 senzilles pautes psicològiques, disponible en català i castellà, que tots i totes podem aplicar per prevenir. Fins al moment, la millor manera que coneixem de no oblidar.

  Etiquetes: COPC , Dies mundials

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC