Es presenta la segona edició del Psicurt, el festival de curtmetratges sobre salut mental que organitza la Delegació de Tarragona del COPC

06-04-2017   |  Tarragona

El festival ja ha aconseguit, en només dos mesos, augmentar la participació i repercussió a la ciutat.

La segona edició del Psicurt, el festival de curtmetratges sobre salut mental de 2017, es va presentar en roda de premsa el passat 4 d’abril a la Sala d’Actes de l'Ajuntament de Tarragona. La presentació va anar a càrrec de Jaume Descarrega, vicedegà segon del COPC i president de la Delegació de Tarragona (organitzadora del festival), Josep Ma. Prats, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona, i  Francesc Roca, regidor d'Ensenyament de l'Ajuntament de Tarragona.

L’acte es va obrir amb una breu definició i descripció del festival, que dona continuïtat i amplia l'edició anterior. Durant els torns de paraules, Jaume Descarrega va destacar-ne els objectius, que són “apropar a la ciutadania, incloent-hi els adolescents dels centres educatius de Tarragona, els diferents àmbits de la salut mental (prevenció, promoció i intervenció) a través del cinema”. A més, el president de la Delegació de Tarragona del COPC va destacar els objectius que -a dia d’avui i només en dos mesos- ja s’han aconseguit, que són un elevat creixement de participació en totes les categories (ja s’han inscrit més curts que l’any 2016), així com un creixent interès per l'Educurt Expréss, la categoria destinada a les creacions originals dels alumnes dels instituts de Catalunya. Per últim, es va recordar que el Psicurt “és l’únic festival l'únic festival que tracta la salut mental a través dels curts”, cosa que el posiciona com a un referent que cal consolidar.

A continuació, Josep M. Prats -conseller de cultura de l’Ajuntament de Tarragona, que col·labora en el Psicurt cedint l’Antiga Audiència com a escenari del festival- va remarcar que el certamen "és una aventura d'èxit que posiciona Tarragona en la singularitat de les seves aportacions particulars i això és el que la ciutat necessita".

Per últim, Francesc Roca, regidor d'Ensenyament de l'Ajuntament de Tarragona, va assenyalar "com des de la regidoria d'educació de l'Ajuntament de Tarragona en col·laboració amb el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, s'han alineat amb el projecte de forma que hem pogut presentar els curtmetratges de la primera edició als centres educatius de la província, per intentar que el festival sigui un referent no només a Tarragona sinò a tot l'Estat".

La segona edició del Psicurt se celebrarà del 2 i al 8 d'octubre a l'Antiga Audiència de Tarragona, i compta amb un pressupost de 28 mil euros, gràcies al patrocini del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, de Repsol, la Diputació de Tarragona, l’Autoritat Portuària de Tarragona i l’Ajuntament de Tarragona.

Tota la informació relativa a la segona edició del Psicurt és al seu web: www.psicurt.com. Per a qualsevol dubte o aclariment us podeu posar en contacte amb la Delegació de Tarragona del COPC, que organitza l’acte, per correu electrònic a  copc.t@copc.cat o per telèfon al 977.21.41.02.


Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC