Dia Mundial de la Prevenció del Suïcidi: desmuntem 12 mites sobre aquesta realitat

10-09-2020   |  Barcelona

En el Dia Mundial de la Prevenció del Suïcidi, desmuntem els 12 mites més freqüents sobre aquesta realitat en una infografia elaborada per la Secció de Psicologia d'Emergències del COPC.

Segons dades de l’Institut d'Estadística de Catalunya, l'any 2018 es van registrar un total de 522 morts per suïcidi: 381 homes i 141 dones. El suïcidi és la mort prematura que més ha incrementat als darrers anys i la primera causa de mort en la població catalana de 16 a 35 anys, com es recull a la guia Encarem el suïcidi juvenil publicada pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya l'any 2018. Tanmateix, la taxa de morts per suïcidi a Catalunya és de 7,2 casos per 100.000 habitants, més baixa en relació amb altres països europeus.
 
Davant aquesta dura realitat i amb motiu del Dia Mundial de la Prevenció del Suïcidi, la Secció de Psicologia d'Emergències del COPC, presidida per Anna Maria Romeu, ha elaborat una infografia que enfronta 12 dels mites més freqüents sobre el suïcidi -és hereditari, els infants no se suïciden, qui de veritat es vol suïcidar no ho diu...- amb la seva realitat i evidència científica. L'objectiu: donar nom a una realitat que afecta tothom i sobre la que tots i totes hi tenim responsabilitat. La infografia també inclou alguns recursos com telèfons d'emergències mèdiques i enllaços d'interès per a les persones que estiguin vivint aquesta situació en primera persona o bé molt de prop.
 
Amb la publicació d'aquest document, disponible en català i castellà, esperem que entre tots i totes, gràcies a l'accés a la informació i els recursos, aconseguim ajudar a frenar el nombre de suïcidis de forma radical. 
 
 
 
 
  Etiquetes: COPC , Dies mundials

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC