Comença el compte enrere per la V edició del Psicurt, el festival de curtmetratges sobre salut mental

08-09-2020   |  Barcelona

Ja podeu consultar el programa del Psicurt 2020 i reservar-ne entrades. S'aposta per la modalitat presencial, seguint totes les mesures de seguretat establertes.

Comença el compte enrere per l'arrencada de la cinquena edició del Psicurt, el festival de curtmetratges sobre salut mental que organitzen el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya i l'Ajuntament de Tarragona. D'aquí un mes just, del 8 a l’11 d’octubre, Tarragona i Reus acolliran el festival amb l'objectiu d'apropar a la ciutadania els diferents àmbits de la salut mental (prevenció, promoció i intervenció) a través del cinema. Un any més, el festival de curts sobre salut mental és un projecte cultural, social i de salut que permet promoure la creació artística i la sensibilitat del públic al voltant de la salut mental, alhora que projecta les ciutats de Tarragona i Reus com a referents cultural arreu. 
 
Per anar escalfant motors, us presentem el programa del Psicurt 2020. En un any marcat per la pandèmia de la COVID-19, s'aposta per dur a terme el festival de manera presencial, seguint les mesures de seguretat i higiene establertes per la normativa que dicten les autoritats sanitàries. Durant la celebració del festival, les persones assistents hauran de portar mascareta, guardar distància de seguretat i utilitzar gel hidroalcohòlic. Per tal de poder realitzar un accés esglaonat, les entrades per a tots els actes s'hauran d'adquirir prèviament de manera gratuïta al web del Psicurt (ja disponibles en l'apartat reserva d'entrades) i les portes d'accés a les sales s'obriran 30 minuts abans de cada projecció amb aforament limitat. Després de cada sessió, les sales i la resta d'espais d'ús públic es netejaran i desinfectaran. 
 
La V edició del Psicurt s'inaugurarà el dijous 8 d'octubre a les dues seus amfitriones; Tarragona i Reus. El primer acte d'obertura del festival serà a les 18.30 h a l'Antiga Audiència de Tarragona amb la intervenció de Jaume Descarrega, membre de Junta de Govern del COPC i coordinador del Psicurt; Dr. Guillermo Mattioli, degà del COPC; Pau Ricomà, alcalde de Tarragona, i Carmen Cabezas, sub-directora general de Promoció de la Salut de la Generalitat de Catalunya. La cerimònia d’inauguració inclou la projecció de la pel·lícula Litus, de Dani de la Orden (19 h) i un posterior col·loqui. A les 19.45 h, al Teatre Bartina de Reus, se'n donarà el segon tret de sortida. Ho faran de nou Jaume Descarrega i el Dr. Guillermo Mattioli juntament amb la Sra. Montserrat Vilella, regidora de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus. 
 
L'Antiga Audència de Tarragona i el Teatre Bartrina de Reus duran a terme les projeccions dijous 8, divendres 9 i dissabte 10 d'octubre (consultar programa). Cal destacar que dissabte a les 10 h tindrà lloc a l'Antiga Audiència de Tarragona la Masterclass: Guía para poner en pie una idea: Pasos para hacerla realidad a càrrec de Fernando Bonellí, guanyador del premi al Psicurt 2019 amb el curtmetratge La Tierra llamando a Ana
 
L’acte de lliurament de premis i cloenda del festival serà el diumenge 11 d’octubre, a les 18.30 h, i serà conduïda per la periodista tarragonina Yolanda García.
  Etiquetes: Tarragona , COPC

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC