L’ Ajuntament de Barcelona presenta un centre d’activitats i recursos en línia per millorar el benestar emocional de la ciutadania

27-08-2020   |  Barcelona

El Cabàs emocional recull alguns dels recursos que va impulsar amb el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya.

El Cabàs emocional és el lloc web de referència de l’Ajuntament de Barcelona que reuneix activitats i recursos en línia per millorar la salut mental i emocional de la seva ciutadania. Es tracta d’una iniciativa de la Taula de Salut Mental de Barcelona i dels districtes, impulsada per afrontar l'impacte social i emocional de la Covid-19 que ha patit la ciutat. 

El web reuneix activitats i recursos gratuïts com documents, guies, àudios o vídeos amb els objectius de: 

  • Donar recursos i acompanyar la ciutadania en el procés de tenir cura del seu benestar emocional. 
  • Millorar les capacitats personals a l’hora de fer front a dificultats vitals i del dia a dia (entrenament emocional). 
  • Reconèixer els malestars psíquics més comuns (angoixa, tristesa, estrès, trastorns de la son, dificultats de relació) i desenvolupar estratègies i pràctiques d’autocura. 
  • Disposar de coneixements per poder ajudar persones properes que es troben en una situació de crisi o d’especial dificultat emocional. 
  • Facilitar a tothom l’accés als diversos recursos de suport: cursos, tallers, telèfons d’acompanyament i serveis d’atenció o derivació, entre altres. 

Alguns dels recursos en línia que recull el Cabàs emocional han estat impulsats conjuntament amb el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya. Els recursos estan classificats per àmbits, i estan dirigits especialment a dones, persones grans i joves o adolescents. Podeu consultar el Cabàs emocional en aquest enllaç al web de l’Ajuntament de Barcelona. 


Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC