La Generalitat prohibeix els serveis professionals amb contacte personal proper a tres barris de l’Hospitalet i recomana no sortir del domicili si no és per causes essencials

16-07-2020   |  Barcelona

La norma també limitava les trobades a menys de 10 persones, però el jutjat no ha avalat la mesura i, en conseqüència, es manté només com a recomanació.

La “RESOLUCIÓ SLT/1699/2020, de 15 de juliol, per la qual s'adopten mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 als barris de la Torrassa, la Florida i Collblanc de la ciutat de l'Hospitalet de Llobregat” ja és en vigor des de la seva publicació oficial.

La norma té una durada prevista de 15 dies, a partir del dia 15 de juliol, i recomana no sortir del domicili a totes les persones que viuen en els tres barris de l’Hospitalet afectats. La norma no regula, per tant, la lliure circulació de la població. També té caràcter de recomanació la limitació de les trobades de més de 10 persones als barris afectats per la resolució, després que un jutjat no permetés l’obligatorietat de la restricció que incialment recollia la norma. Per tant, la norma tampoc no regula la lliure reunió de les persones a l’Hospitalet.

Pel que fa als serveis professionals, la norma preveu que “les empreses no poden oferir serveis que impliquin un contacte personal proper, tret que sigui un servei essencial, una emergència o una situació crítica. La prestació s'ha de fer, en la mesura que sigui possible, sense contacte físic amb els clients”. La resolució no descriu els serveis essencials, però cal entendre que són els previstos en l'annex 2 del Decret llei 27/2020, que fonamenta la resolució. Per consultar-ne el detall, podeu llegir aquesta notícia al web del COPC sobre les mesures especials de contenció de la transmissió de COVID19 a set municipis del Segrià.

 


Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC