La sentència del cas de la psicòloga agredida a Salt esdevé ferma i l'agressor ja es troba a Brians

30-06-2020   |  Barcelona

L’agressor està actualment internat en un centre adient per al seu tractament.

El passat 10 de juny, el COPC denunciava la regulació insuficient davant la llibertat d’un perillós agressor que va apunyalar una psicòloga. Ara, la sentència ha esdevingut ferma.

La sentència dictada el dia 21 de maig per la Secció 3ª de l´Audiència Provincial de Girona, absolia l'agressor d'una psicòloga en apreciar a l'autor l'eximent complet per alteració o anomalia psíquica i acordava, com a mesura de seguretat, el seu internament en un centre psiquiàtric adient per al tractament psicòtic diagnosticat per un temps que no podrà excedir de set anys i sis mesos. Tanmateix, la sentència -actualment ferma- estableix una indemnització per a la víctima de trenta mil euros.

Quant a l’internament de l’agressor, el COPC ha rebut la confirmació que des del 17 de juny ja es troba en el Centre Brians pel seu tractament; raó per la qual el COPC vol felicitar a tots els agents implicats per la rapidesa entre la fermesa de la sentència i l’ingrés de l’agressor en un centre d’internament evitant així el risc de fugida o altres actuacions no desitjables.

El cas i el ressò de les disfuncions detectades durant la pendència de la fermesa de la resolució del procés tant per part del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya com per altres entitats, col·legis professionals i mitjans de comunicació que han donat suport a la crida, ha de servir perquè es posi fil a l´agulla per part de totes les administracions implicades en regular nous mecanismes de coordinació, així com en la millora en el funcionament i els mitjans dels serveis sanitaris.

 29 de juny de 2020

 

  Etiquetes: COPC

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC