Mesures bàsiques d’aplicació a partir de 19 de juny per a activitats professionals amb obertura al públic

19-06-2020   |  Barcelona

El DOGC concreta les mesures professionals per prevenir el risc de transmissió i afavorir la contenció de la infecció per SARS-CoV-2 a partir de la fase 3 de desconfinament i posteriors.

L’exercici professional de la psicologia durant el període de fase 3 de desescalada de les mesures de desconfinament i durant el període de nova normalitat ha d’observar normativa específica en constant evolució. Per tal que els col·legiats i col·legiades n’estiguin al corrent, el servei d’assessoria jurídica del COPC informa de les últimes actualitzacions.

El DOGC de 19 de juny publica la “RESOLUCIÓ SLT/1429/2020, de 18 de juny, per la qual s'adopten mesures bàsiques de protecció i organitzatives per prevenir el risc de transmissió i afavorir la contenció de la infecció per SARS-CoV-2”. Amb entrada en vigor el mateix 19/06/2020, per a les activitats professionals i serveis amb obertura al públic, cal destacar les següents prevencions:

  • Obligació d’adoptar mesures organitzatives per donar atenció preferent a persones vulnerables (segons criteris sanitaris), i que no puguin fer servir mascareta.
  • S’ha de garantir la separació interpersonal mínima de 1,5 metres, tant per a persones treballadores com per a persones usuàries, i un espai mínim individual de 2,5 m2. En cas que no sigui possible, cal garantir l’ús d’elements de protecció adients (mascaretes, etc.). No es poden mantenir distàncies inferiors a 1 metre en espais tancats, excepte entre persones que mantenen una relació o contacte propers de forma molt habitual, o bé per desenvolupar activitats professionals o d’atenció a persones que requereixen una distància menor.
  • Els treballadors i usuaris han de disposar de solucions desinfectants hidroalcohòliques o, alternativament, d’aigua i sabó.
  • Cal nomenar una persona de l’organització que sigui responsable del compliment de les mesures d’higiene i seguretat.
  • Necessitat d’una intensiva neteja i desinfecció dels espais.
 
El COPC espera que aquesta informació us sigui funcional.
  Etiquetes: Professional , COPC

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC