Com funciona el servei de biblioteca del COPC durant el desconfinament i la nova normalitat?

18-06-2020   |  Barcelona

La biblioteca del COPC ha reobert l’atenció presencial, però molts dels seus serveis no són com abans del confinament. Vols saber quin serveis ofereix i com fer-ne ús?

 
El dia 9 de juny, la biblioteca va recuperar l’atenció presencial a totes les seus del COPC. Aquest enunciat, però, no implica que la biblioteca recuperés tots els serveis, i que els pugui prestar de la mateixa manera que abans del confinament. Els següents aclariments poden resoldre els dubtes més freqüents dels col·legiats i col·legiades usuaris de la biblioteca.

  • Les instal·lacions del COPC i la seva biblioteca només obren dos dies a la setmana: les biblioteques de Barcelona, Girona i Tarragona obren els dimarts i dijous de 10 a 14 h, i la biblioteca de Lleida, dimarts i dijous de 16 a 19 h. Fora d'aquest horari les instal·lacions estan tancades i no es pot fer cap devolució ni recollida.
  • Les biblioteques del COPC s'adapten a la nova normalitat progressivament: De moment només s'ha desconfinat el servei de préstec i devolució de materials, amb les següents condicions:
1. El servei presencial requereix una cita prèvia, tal com ja es va informar en aquesta notícia. La biblioteca es posarà en contacte amb les persones que hagin reservat un préstec o comprat fulls de resposta a través del catàleg per acordar el dia de la cita prèvia.

2. La cita prèvia només pot ser en horari d’obertura de la biblioteca.

3. Sense cita prèvia no s'entregarà cap comanda.

4. El dia de la cita prèvia es podrà retirar només els materials que prèviament s’hagin reservat pel catàleg de la biblioteca.

5. No cal demanar cita prèvia quan només es vol retornar materials de la biblioteca i no es farà cap altra gestió.

6. Per accedir a les instal·lacions serà obligatori l’ús de mascareta.
 
  • Tots els documents han de passar un període de desinfecció de 15 dies una vegada es retornen, cosa que provoca una afectació en l'agilitat del servei que la biblioteca donava anteriorment ja que, entre dos préstecs successius la biblioteca ha de custodiar els documents 15 dies, període en què romanen exclosos de préstec.

  • La consulta de materials a la biblioteca està tancada. Les instal·lacions només estan obertes per a les persones col·legiades per retirar i retornar préstecs, el temps estrictament necessari per a aquesta finalitat.

  • El servei de correcció de testos només es manté en línia. Si voleu fer-ne ús i necessiteu més informació, podeu consultar la guia explicativa sobre com efectuar aquest tràmit.
 
Les biblioteques del COPC esperen que aquests aclariments redueixin la necessitat dels col·legiats i col·legiades de trucar a les biblioteques per demanar informació, i que gràcies això el servei de la biblioteca pugui ser més àgil i atendre millor les persones usuàries.

El retorn de l'atenció presencial a les biblioteques del COPC, en dades
 
Des que la biblioteca va recuperar l'atenció presencial a totes les seus del COPC, ja han fet devolucions 149 col·legiats i col·legiades i persones usuàries del servei. En total, s'han retornat 383 documents dels 621 que van quedar prestats amb l'inici de l'estat d'alarma i pels quals el servei de préstec va quedar interrumput. Concretament, a Barcelona han estat retornats 221 documents, 21 a Girona, 17 a Lleida i 19 a Tarragona.
 
  Etiquetes: Biblioteca , COPC

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC