El servei d’atenció col·legial personalitzada t’atén per videoconferència

18-06-2020   |  Barcelona

A partir de dilluns 22 de juny l’equip d’atenció col·legial atendrà les teves consultes per videoconferència si prefereixes aquest canal a la via telefònica.

Dilluns 22 de juny el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya inicia el nou servei d’atenció col·legial personalitzada per videoconferència. El servei funcionarà de 13.30 a 16.00 h, de dilluns a dijous en horari ordinari, i de 12.30 a 14.30 h els divendres i durant els dies d'horari intensiu; per fer-ne ús cal reservar cita prèvia al telèfon del COPC, el 93 247 86 50, o al correu electrònic copc@copc.cat.

El servei d’atenció col·legial personalitzada es posa en marxa gràcies a l’elevat grau de satisfacció que ha obtingut la benvinguda col·legial per videoconferència i a causa que la previsió de la data de reobertura de les instal·lacions del COPC per a atenció col·legial no és possible a curt termini. Amb la voluntat de donar un millor servei, en primer lloc durant les fases de desconfinament, però com una mesura que es mantindrà quan es reobri l’atenció presencial si els col·legiats i col·legiades segueixen fent-ne ús, el COPC amplia les vies d’atenció a les persones col·legiades perquè cadascuna pugui fer ús del canal que li resulti més còmode. Cal remarcar que aquest nou servei atendrà les consultes sobre atenció col·legial, noestà habilitat per atendre consultes relatives als altres departaments del Col·legi.

Esperem que empreu el nou servei d’atenció col·legial personalitzada i poder-vos atendre ben aviat.

  Etiquetes: Serveis COPC , COPC

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC