El COPC s’adhereix al Decàleg per a la reforma del sistema de salut de Catalunya

17-06-2020   |  Barcelona

El CCMC, la SCGS i el CCIIC de Catalunya impulsen el decàleg, al qual s’han adherit diversos col·legis professionals i organitzacions.

El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya s’ha adherit al Decàleg per a la reforma del sistema de salut de Catalunya. El document és una iniciativa del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC), la Societat Catalana de Gestió Sanitària (SCGS) i el Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC), que vol posar de manifest la necessitat de dur a terme reformes urgents i profundes del sistema de salut per atendre millor la ciutadania.

La recent prova d’estrès al sistema sanitari que ha suposat la pandèmia de la COVID 19 n’ha fet paleses les mancances del sistema sanitari català, però també les fortaleses i oportunitats que cal aprofitar. Superar la situació d’emergència sanitària ha estat un repte no només per als professionals, sinó també per a les estructures organitzatives del sistema de salut, i ha generat una experiència de què cal extreure aprenentatge i que cal convertir en una oportunitat que millori el sistema de salut.

Per assumir el compromís i destinar al Sistema de Salut de Catalunya tot el que necessita, els impulsors han publicat aquest decàleg, que desenvolupa i concreta les següents 10 mesures:

  1. Nou pacte per la sanitat
  2. Més recursos econòmics
  3. Millors condicions i recursos per als professionals de la salut
  4. Més recursos per a equipaments i infraestructures
  5. Professionalisme
  6. Organització sanitària
  7. Coordinació entre àmbits assistencials
  8. Més accent social
  9. Per una salut pública sòlida
  10. L’experiència de la COVID-19, una oportunitat

Recentment, el decàleg ha estat presentat al Congrés del Diputats per part de Jaume Padrós, president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona. Clica aquí per a més informació.

  Etiquetes: Institucional , COPC

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC