Els serveis d’assessoria fiscal i jurídica del COPC reprenen la seva activitat per videoconferència i atenció telefònica

15-06-2020   |  Barcelona

Sempre amb cita prèvia, l’assessoria jurídica comença l’activitat el dia 16 de juny i l’assessoria fiscal el dia 23.

El dia 16 de juny, l’assessoria jurídica del COPC obre les seves portes per atendre els col·legiats i col·legiades per videoconferència i atenció telefònica, mentre que el servei d’assessoria fiscal començarà el dia 23 de juny. En ambdós casos caldrà reservar cita prèvia, en l’horari habitual dels assessors, per telèfon al Departament d’Atenció Col·legial.

Els serveis d’assessoria, durant el període de mesures extraordinàries de confinament, havien suspès l’atenció directa, tant presencial com telefònica, fins que les circumstàncies la tornessin a fer possible, i l’única atenció que s’havia mantingut era l’assessorament en línia, mitjançant el correu electrònic. En l’actual estat de desescalada de les mesures del confinament del COPC encara no es permet l’atenció presencial als assessors fiscal i jurídic, i per aquest motiu s’ha habilitat l’atenció per videoconferència i teléfon, prèvia reserva de cita.

Totes les persones que vulguin reservar una cita prèvia amb els assessors poden fer-ho al telèfon del COPC: 93 247 86 50, com a màxim fins al dia anterior a la cita. Una vegada feta la reserva, l’assessor trucarà en l’horari convingut.

  Etiquetes: Serveis COPC , COPC

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC