Exercici de la psicologia en les fases 2 i 3 de la desescalada de les mesures de prevenció de la propagació de COVID-19

08-06-2020   |  Barcelona

Les regions sanitàries de Catalunya que passen a fase 2 i 3 poden flexibilitzar les mesures de confinament que afecten els psicòlegs i psicòlogues.

A partir de dilluns 8 de juny, tots els territoris de Catalunya avancen a fase 2 i 3 de les mesures de prevenció de la COVID-19, cosa que repercuteix en les condicions de treball dels psicòlegs i psicòlogues de Catalunya i que justifica el següent resum informatiu elaborat pel servei d’assessoria legal del Col·legi.

El BOE del dia 6/06/2020 ha publicat la “Orden SND/507/2020, de 6 de junio, por la que se modifican diversas órdenes con el fin de flexibilizar determinadas restricciones de ámbito nacional y establecer las unidades territoriales que progresan a las fases 2 y 3 del Plan para la transición hacia una nueva normalidad”. Amb entrada en vigor el dia 8/06/2020, en relació amb Catalunya acorda que passin a la fase 2 les regions sanitàries de Girona, Catalunya Central, Lleida i Barcelona. Paral·lelament, entren a la fase 3 la unitat territorial formada per les regions sanitàries del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre, i la unitat territorial formada per la regió sanitària de l'Alt Pirineu i Aran.

Les condicions relatives a la fase 3 es van publicar al BOE del dia 30/05/2020, mitjançant la “Orden SND/458/2020, de 30 de mayo, para la flexibilización de determinadas restricciones de ámbito nacional establecidas tras la declaración del estado de alarma en aplicación de la fase 3 del Plan para la transición hacia una nueva normalidad”. En aquesta fase 3, per a les activitats professionals i serveis amb obertura al públic, cal destacar les següents previsions:

  • Es manté la preferència del teletreball.
  • S’ha de garantir la separació interpersonal mínima de 2 metres dels treballadors. En cas que no sigui possible, cal garantir l’ús d’elements de protecció adients (mascaretes, etc.). 
  • Els treballadors han de disposar de solucions desinfectants hidroalcohòliques o, alternativament, d’aigua i sabó.
  • Aforament: limitat a un màxim del 50% de capacitat.
  • Distància interpersonal mínima de 2 metres entre clients o visitants.
  • Horari d’atenció prioritària de majors de 65 anys.
  • Es manté la necessitat d’una intensiva neteja i desinfecció dels espais.

Esperem que les anteriors informacions us ajudin a observar les normatives laborals vigents.


Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC