La guia Orientació i detecció de casos amb trastorns de la conducta alimentària a casa, un recurs que informa i ajuda les famílies durant el confinament

05-05-2020   |  Barcelona

Els desordres de la conducta alimentària són un tipus de trastorn mental que pot debutar o detectar-se precisament ara que ens trobem en convivència permanent a casa, cosa que motiva la present guia.

El Grup de Treball de Trastorns de la conducta alimentària i tractament psicològic de l'obesitat ha elaborat una guia per orientar i detectar casos que poden sorgir o detectar-se durant l’estat de confinament.

La guia, a la introducció, presenta les causes i objectius que la requerien. Tal com s’hi descriu, la pandèmia pel coronavirus (COVID-19) ha comportat una situació de confinament global, obligatori i perllongat en el temps que està ocasionant múltiples conseqüències físiques i psicològiques, que poden ser molt més evidents en aquelles persones que ja tenien alteracions emocionals o dificultats prèvies a aquesta situació de tancament. Els desordres de la conducta alimentària en són un cas concret i específic, cosa que ha motivat que el Grup de Treball de Trastorns de la conducta alimentària i tractament psicològic de l'obesitat del COPC elabori el recurs, que posa a disposició de la població, per tal d'orientar, informar i aportar el seu suport en aquesta situació de tanta vulnerabilitat per a tothom, i que afecta tant a adolescents com a joves i adults.

L'accés a una informació de qualitat en les etapes primerenques de la malaltia és una via de bon pronòstic enfront dels trastorns de la conducta alimentària i el seu tractament eficaç. Per aquest motiu, la guia dona informació psicoeducacional sobre què són els trastorns de la conducta alimentària, com detectar-los i on acudir, així com pautes d'actuació i recursos d'ajuda en l’àmbit emocional. Accepteu la invitació a llegir-la clicant aquest enllaç.


Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC