Tots els nous recursos digitals de la Biblioteca durant l'estat d'alarma en una sola pàgina

29-04-2020   |  Barcelona

Novetats: accés gratuït a la base de dades Behavioral and Mental Health Online, acord de col·laboració amb TEA Ediciones, selecció de llibres electrònics, webs i editorials i webinars.

Des que va iniciar-se l'estat d'alarma causat per la Covid-19, el servei de Biblioteca del COPC ha treballat per oferir a les persones col·legiades novetats i recursos digitals sobre psicologia i disciplines relacionades per a poder consultar i adquirir nous coneixements també des de casa. 
 
En aquesta pàgina hi trobareu un recull dels recursos que s'han activat i que podeu utilitzar fins que duri l'estat d'alarma i l'activitat del col·legi torni progressivament a la normalitat. Així doncs, la Biblioteca del COPC posa a la vostra disposició els següents recursos:
 
 1. Accés als col·legiats a la base de dades Behavioral and Mental Health Online

  El servei de Biblioteca del COPC informa que Proquest Psychology Journals ofereix accés gratuït a la base de dades Behavioral and Mental Health Online, que conté 2.500 vídeos i quasi 3.500 llibres, documents i transcripcions de múltiples editorials, entre elles, Symptom Media, APA, Oxford University Press, i moltes més. Us recordem que, per accedir-hi, cal iniciar sessió a l'Àrea Privada. 


 2.  Acord de col·laboració amb TEA Ediciones

  Durant la situació de confinament, el servei de Biblioteca del COPC ha arribat a un acord de col·laboració amb TEA Ediciones. L'acord inclou la possibilitat d'accés al portal UniversiTEA als col·legiats que necessitin durant aquest període la consulta digital dels manuals necessaris per a la seva pràctica professional. Aquesta consulta gratuïta es podrà fer durant un termini de 15 dies i serà necessari enviar la petició mitjançant un correu electrònic a barcelona@teaediciones.com, indicant el nom i cognoms del psicòleg o psicòloga, i el nom de la prova que es necessita. 

  Un altre punt de l'acord amb TEA Ediciones consisteix en la disposició al servei dels professionals de la psicologia i també de forma gratuïta del test LSB-50Aquest recurs s'utilitza, entre d'altres, per avaluar els símptomes psicològics i psicosomàtics i pot servir per a que els psicòlegs i psicòlogues ajudin als seus pacients a afrontar de la millor manera possible la situació actual. El test es pot aplicar online a través de la plataforma TEACORRIGE (previ registre). Per a poder fer-ne ús heu d'escriure a l'adreça: barcelona@teaediciones.com.

  Recordar-vos també que TEA Ediciones ofereix els serveis online de les  plataformes E-TEAEDICIONES i TEACORRIGE (previ registre)Podeu consultar les proves disponibles a l'E-TEAEDICIONES en aquest enllaçUs avancem que les proves disponibles amb aplicació online de TEACORRIGE són les següents: BRIEF-2, BRIEF-P, BAROON, Buddytool, CARAS-R, CSAT-R, CLA, DECORE, DIVISA, DP-3, E-TDAH, EXPLORA, LSB-50, FB 360º, PAI, PAI-A, SENA, SOSIA, TAMAI, TAMADUL, TECA, VINCULATEST.


 3.  Webinar explicatiu sobre els recursos de Proquest:

  El webinar explica com s'han de dur a terme les cerques dins dels recursos d'informació Proquest Psychology Journals, Ebook Central i el nou recurs temporal, Behavioural and Mental Health Online.

  - Behavioural and Mental Health Online: 2.500 vídeos i quasi 3.500 llibres, documents i transcripcions de múltiples editorials.
  - Ebook: 4.893 llibres electrònics de diverses temàtiques de psicologia.
  - Proquest Psychology Journals: revistes d’abast internacional, 836 revistes.
  - Refworks: gestor de referències.
   
  Ho fa a través d'exemples personalitzats de cerca com ara els termes "aïllament social i ansietat". També dona idees i consells de cerca per tal que l'usuari pugui aprofitar totes les possibilitats que ofereixen aquests recursos i treure'n el màxim profit. A més, s'inclouen recursos també en format webinar sobre cerques relacionades amb el Coronavirus. Podeu consultar-los aquí.


 4. Selecció de llibres electrònics, webs i editorials. Consulta el document on hi trobaràs:
 • Una selecció llibres electrònics d'accés lliure o cost zero sobre benestar emocional, tècniques de relaxació i psicologia positiva.
 • Una selecció de llibres electrònics d'editorials especialitzades en psicologia.
 • Una selecció de pàgines web amb llibres electrònics gratuïts.
 • Una selecció d'editorials generals amb llibres electrònics gratuïts.

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC