El COPC ofereix assessorament psicològic telemàtic per a persones amb sordesa

16-04-2020   |  Barcelona

L’opció de videotrucada s’incorpora a l’actual servei d’assessorament psicològic dirigit a la ciutadania per atendre persones amb discapacitat auditiva. Horari d’atenció específica de 17 h a 19 h.

Actualment, el COPC posa a l’abast de la ciutadania un telèfon de contacte on professionals experts en emergències atenen la ciutadania que presenti malestar emocional, a causa de la situació actual, per tal de fer una primera contenció i redirigir-los als diferents serveis d’atenció psicològica existents.

A partir del dia 16 d'abril, i amb la finalitat d’atendre les necessitats de persones amb discapacitat auditiva, el COPC complementa l’actual servei d’assessorament psicològic dirigit a la ciutadania amb la incorporació a l’equip de professionals experts en llengua de signes. El servei s'ofereix tant a persones sordes signants que puguin accedir al servei a través de vídeo-conferència com a persones amb sordesa que facin servir la comunicació oral puguin fer servir lectura labial o comunicar-se a través de xat

Per accedir al servei d'assessorament psicològic telemàtic per a persones amb sordesa, el COPC ofereix dues opcions:

  • Una persona propera a la que requereixi el servei pot contactar  directament al telèfon d'assessorament psicològic (649756713) en l’horari establert (de 17 h a 19 h, inclosos cap de setmana), on es donaran les indicacions necessàries per realitzar una videotrucada.
  • La persona amb discapacitat auditiva que desitgi sol·licitar el servei pot contactar directament per correu electrònic a suportpsicologic.PS@copc.cat.
 
Aquest telèfon és d'ús EXCLUSIU per a persones que necessitin el servei d'assessorament psicològic. Preguem abstenir-se trucades amb altres finalitats per tal de garantir el correcte funcionament del servei.

En cas que siguis col·legiat/ada i necessitis contactar amb el COPC ho pots fer en els canals oficials:
o Telèfon: 932 478 650. De dilluns a dijous de 9.00 h a 18.00 h i divendres de 8.00 h a 15.00 h.
o Correu electrònic: copc@copc.cat
 
L'informem que el responsable de tractament de les seves dades amb la finalitat de poder prestar aquest servei professional és el COPC. Pot sol·licitar més informació sobre protecció de dades i com exercir els seus drets enviant un correu a lopd@copc.cat. Per més informació sobre la política de privacitat cliqui aquí.

Les guies elaborades pel COPC, traduïdes a LSC per a persones amb sordesa
 
La psicòloga Alicia Sort ha creat una pàgina web amb les guies i recomanacions psicològiques del COPC durant la quarentena i la situació d'alarma per la Covid-19, traduïdes a la LSC per a persones amb sordesa.
 
Prement aquí podreu veure els diferents vídeos penjats per la psicòloga. 

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC