La Biblioteca del COPC posa a disposició de les persones col·legiades nous recursos digitals durant l'estat d'alarma

02-04-2020   |  Barcelona

Et presentem 3 novetats: accés gratuït a la base de dades Behavioral and Mental Health Online, un acord de col·laboració amb TEA Ediciones i una selecció de llibres electrònics, webs i editorials.

La situació d'alarma sanitària derivada de l'arribada del Covid-19 a Catalunya ha obligat al col·legi a aplicar un pla de contingència que, entre d'altres coses, fa que el servei de biblioteques del COPC estigui tancat a la seu central i en totes les delegacions territorials. Tot i el conjunt de mesures excepcionals preses fins ara, el servei de Biblioteca segueix treballant de manera no presencial per tal d'oferir nous recursos a les persones col·legiades. 
 
Amb l'objectiu de fer del confinament un temps el més productiu possible i cobrir les necessitats dels col·legiats i col·legiades, la Biblioteca del COPC posa a la vostra disposició nous recursos digitals. Com de ben segur sabeu, el COPC disposa d'una extensa biblioteca digital que conté recursos d'informació de gran valor. La formen bases de dades de bibliografia, on es poden consultar revistes a text complet, articles científics o llibres electrònics. Entre els Recursos d’informació del COPC destaquen:

  • Ebook: 4.893 llibres electrònics de diverses temàtiques de psicologia.
  • Psicodoc: articles de revistes d’abast nacional i llatinoamericà, 771 revistes.
  • Proquest Psychology Journals: revistes d’abast internacional, 836 revistes.
  • Refworks: gestor de referències.

1ª novetat: Accés gratuït a la base de dades Behavioral and Mental Health Online
 
El servei de Biblioteca del COPC informa que Proquest Psychology Journals ofereix accés gratuït fins el 29 d'abril a la base de dades Behavioral and Mental Health Online, que conté 2.500 vídeos i quasi 3.500 llibres, documents i transcripcions de múltiples editorials, entre elles, Symptom Media, APA, Oxford University Press, i moltes més. Us recordem que, per accedir-hi, cal iniciar sessió a l'Àrea Privada. 
 
2ª novetat: Acord de col·laboració amb TEA Ediciones 
 
Durant la situació de confinament, el servei de Biblioteca del COPC ha arribat a un acord de col·laboració amb TEA Ediciones. L'acord inclou la possibilitat d'accés al portal UniversiTEA als col·legiats que necessitin durant aquest període la consulta digital dels manuals necessaris per a la seva pràctica professional. Aquesta consulta gratuïta es podrà fer durant un termini de 15 dies i serà necessari enviar la petició mitjançant un correu electrònic a barcelona@teaediciones.com, indicant el nom i cognoms del psicòleg o psicòloga, i el nom de la prova que es necessita. 

Un altre punt de l'acord amb TEA Ediciones consisteix en la disposició al servei dels professionals de la psicologia i també de forma gratuïta del test LSB-50Aquest recurs s'utilitza, entre d'altres, per avaluar els símptomes psicològics i psicosomàtics i pot servir per a que els psicòlegs i psicòlogues ajudin als seus pacients a afrontar de la millor manera possible la situació actual. El test es pot aplicar online a través de la plataforma TEACORRIGE (previ registre). Per a poder fer-ne ús heu d'escriure a l'adreça: barcelona@teaediciones.com.

Recordar-vos també que TEA Ediciones ofereix els serveis online de les  plataformes E-TEAEDICIONES i TEACORRIGE (previ registre)Podeu consultar les proves disponibles a l'E-TEAEDICIONES en aquest enllaçUs avancem que les proves disponibles amb aplicació online de TEACORRIGE són les següents: BRIEF-P, Buddytool, CLA i Decore, CSAT-R, CUIDA, DP-3, E-TDAH,PAI i PAI-A, SENA, TECA i VINCULATEST. 
 

3ª novetat: Selecció de llibres electrònics, webs i editorials
 
D'altra banda, el Servei de Biblioteca, ha preparat un document amb una selecció de llibres electrònics, webs i editorials. Què hi trobareu?

  • Una selecció llibres electrònics d'accés lliure o cost zero sobre benestar emocional, tècniques de relaxació i psicologia positiva.
  • Una selecció de llibres electrònics d'editorials especialitzades en psicologia.
  • Una selecció de pàgines web amb llibres electrònics gratuïts.
  • Una selecció d'editorials generals amb llibres electrònics gratuïts.
 
Per últim, us recordem que en cas que actualment tingueu préstecs de documents, tot i que rebeu notificacions d'avís de finalització de termini, el seu retorn queda automàticament prorrogat fins a nou avís. D'altra banda, si voleu sol·licitar correccions de tests online, podeu consultar com fer-ho a la Guia per a sol·licitar correccions de tests en modalitat no presencial.

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC