Actualització en relació amb la situació dels autònoms en el permís retribuit obligatori

31-03-2020   |  Barcelona

El govern espanyol publica un annex al BOE del 30 de març d’interès per a les persones autònomes i també treballadores per compte d'altris

S’ha publicat un annex al BOE d’ahir (30.3.2020) d’interès per a les persones autònomes i també treballadores per compte d'altris: Orden SND/307/2020, 30 de marzo, por la que se establecen los criterios interpretativos para la aplicación del Real Decreto-ley 10/2020, de 29 de marzo, y el modelo de declaración responsable para facilitar los trayectos necesarios entre el lugar de residencia y de trabajo.

D’aquesta Ordre cal destacar: 

1.- El permís retribuït obligatori publicat el dia 29/03/2020 no s’aplica als autònoms (i per tant poden anar a treballar si la seva activitat no està suspesa).

Trabajadores por cuenta propia. El Real Decreto 463/2020, de 14 de marzo (declaració d’estat d’alarma), solo afecta a los autónomos que prestan sus servicios en actividades suspendidas por la declaración del estado de alarma. Por su parte, el Real Decreto-ley 10/2020, de 29 de marzo (permís retribuït), no resulta de aplicación a las personas trabajadoras por cuenta propia.

 2.- S’aprova un model de declaració per expedir als treballadors per compte d'altri que han de continuar treballant. Podeu consultar i descarregar el Modelo de declaración responsable a emitir para los trabajadores por cuenta ajena que no deban acogerse al permiso retribuido recuperable recogido en el Real Decreto-ley 10/2020 prement aquest enllaç.

 3.- Per últim, en el cas de centres i serveis de psicologia la situació actualment seria la següent conjugant les diferents normes que són d’aplicació i sens perjudici d’interpretacions oficials posteriors:

  • En tots els casos, centres i serveis sanitaris i no sanitaris, estaria suspesa l’atenció al públic de manera presencial (en cas que existeixi algun dubte per poca claredat de la normativa, es recomana igualment no fer atenció presencial i fer-la per teleassistència).
  • Només en els centres sanitaris es podria fer atenció presencial, en cas d’urgència.
  • En els centres no sanitaris no poden anar els treballadors (permís retribuït) i sí que poden anar els treballadors autònoms.
  • En els centres sanitaris hi podran anar els autònoms i també, si fos necessari, els treballadors en cas d’urgències que s’hagin d’atendre.

 Informació actualitzada a dia 1 d'abril en aquesta notícia: El Gobierno de España declara com a essencial l’activitat en consultes i centres sanitaris de salut mental

 


Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC