El COPC comparteix Recomanacions per afrontar la mort d’una persona estimada durant el confinament per l’epidèmia de COVID-19

27-03-2020   |  Barcelona

La Junta de Govern, GT d’Atenció Pal·liativa i el GT de Dol i pèrdues elaboren un document per acompanyar qui pateix el traspàs d’una persona estimada.

L’obligatori i sobtat confinament de la ciutadania durant l’estat d’alarma per COVID-19 ha alterat d’un dia per l’altre la manera com es poden gestionar les necessitats emocionals, ja que no es poden resoldre amb el suport habitual del costum, l’hàbit, la cultura o la religió.

Un dels canvis més profunds que exigeix l’actual situació de confinament, també de les persones malaltes i terminals, és el comiat d’una persona estimada, ja que no es pot fer personalment, presencialment, no es pot dur a terme un enterrament ni moltes altres tradicionals expressions de dol.

Pensant en tothom qui ha de passar per moments difícils en què no pot estar ni on ni amb qui voldria, la Junta de Govern, GT d’Atenció Pal·liativa i el GT de Dol i pèrdues ha elaborat aquest llistat de Recomanacions per afrontar la mort d’una persona estimada durant el confinament per l’epidèmia de COVID-19 amb l’objectiu de reconfortar, oferir algunes alternatives, guiar i acompanyar el dol en uns moments tan restrictius i anòmals. Esperem fer-vos arribar esperança.


Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC