La Generalitat de Catalunya obliga a tancar els centres sanitaris privats

24-03-2020   |  Barcelona

El DOGC va publicar ahir, 23 de març, un annex a la resolució SLT/762/2020 que insta a suspendre tota activitat als centres, serveis i establiments sanitaris privats.

El mateix dia de la publicació del DOGC de 23/03/2020 de la “RESOLUCIÓ SLT/762/2020, de 23 de març, per la qual s'adopten mesures organitzatives en relació amb els centres, serveis i establiments sanitaris de titularitat privada de règim ambulatori, en el marc de l'estratègia de resposta a la infecció pel SARS-CoV-2”, es va publicar un annex que ja és d’aplicació.

El nou text publicat acorda, mentre estigui en vigor l’estat d’alarma, “suspendre tota l'activitat assistencial de caràcter no urgent dels centres, serveis i establiments sanitaris de titularitat privada de règim ambulatori i que presten serveis exclusivament de provisió privada. Aquests centres, serveis i establiments han de garantir exclusivament l'atenció als problemes de salut que puguin tenir una evolució desfavorable si es demora el seu tractament segons el criteri dels professionals sanitaris que presten assistència”.

Cal remarcar que, per tant, en aplicació estricta del text, els despatxos i centres no sanitaris no estan obligats a tancar de moment.

En els propers el COPC intentarà resoldre els dubtes que puguin sortir sobre l’abast d’aquesta suspensió d’activitat.


Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC