Les persones treballadores en règim d'autònoms poden acollir-se a la prestació de cessament d'activitat fins que finalitzi l'estat d'alarma

24-03-2020   |  Barcelona

El COPC amplia el document informatiu per als professionals de la psicologia per afrontar els efectes laborals i tributaris derivats del Covid-19.

El Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions del govern espanyol ha fet públiques noves mesures d'interès per a la col·legiació en relació amb els aspectes laborals i tributaris que poden tenir incidència en la prestació de serveis de psicologia. Aquestes noves mesures, dirigides a persones traballadores en règim d'autònoms, empresàries o treballadores, se sumen a les ja anunciades fa uns dies.
 
La nova mesura és una prestació extraordinària per cessament d'activitat, establerta al Reial Decret Llei 8/2020, pel que s'estableixen mesures de flexibilització per accedir a la cessació d'activitat per part de les persones treballadores en règim d'autònoms. Aquesta prestació, s'ha de tramitar a través de la mútua d'accidents de treball que es va escollir en el moment de formalitzar l'alta al règim d'autònoms i té una vigència inicialment prevista d'un mes, a comptar des del 14 de març de 2020, podent-se perllongar fins l'últim dia del mes en què finalitzi l'estat d'alarma. Premeu aquest enllaç per a visualitzar el document explicatiu que conté tots els requisits i tràmits a seguir.
 
D'altra banda, adjuntem una nova circular explicativa amb aclariments sobre les ajudes a les persones autònomes en relació a l'activitat de la psicologia que vàrem publicar inicialment i que intenta resoldre els dubtes interpretatius de les mateixes, centrada en les problemàtiques dels/de les professionals de la psicologia. Per últim, posem a la vostra disposició un document explicatiu per als professionals que no cotitzen RETA per ser anteriors al 1995. 

Us recordem que, amb aquest document, el COPC informa de les principals novetats fins el dia d’avui. Qualsevol altra novetat o modificació d’aquestes mesures d’interès per a la col·legiació, s’anirà publicant al web del COPC.

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC