Documentació recomanada per justificar la mobilitat professional durant l’estat d’alarma

20-03-2020   |  Barcelona

Tant si sou persones treballadores autònomes com si treballeu per compte aliè, consulteu la recomanació del servei d’assessoria jurídica del Col·legi.

Durant l’actual situació d’alarma per evitar la transmissió del COVID19 i la consegüent ordre de confinament a la seva llar a tota la ciutadania, la mobilitat de les persones està restringida i controlada pels cossos de seguretat de les diferents administracions de l’Estat. No obstant això, hi ha diversos àmbits professionals, determinats com a serveis essencials, que poden seguir exercint i, en conseqüència, els treballadors i treballadores s'han de desplaçar als seus llocs de treball. Tots els professionals en aquesta situació han d’acreditar documentalment, en cas de ser aturants pels cossos de seguretat, la justificació del seu desplaçament perquè, en cas contrari, s’exposen a una sanció.

Per als psicòlegs i psicòlogues que es desplacen als seus llocs de treball en situació d'alarma al país, la documentació justificativa que recomana el servei d’assessoria legal del COPC és la següent:

1. Carnet col·legial

2. Certificat d’inscripció al COPC

3. Targeta o justificant de l’adreça de la seva consulta o lloc de treball

  • En cas que sigui un centre sanitari i estigui al seu nom, còpia de l'autorització de la Generalitat de Catalunya
  • En cas que sigui una societat, cal portar el certificat de l’empresa, que es pot fer a si mateixa encara que la persona en sigui la titular o administradora

En aquest enllaç, i adjunt a la notícia, teniu disponible un model de certificat d’empresa per els seus treballadors i treballadores el Certificat acreditatiu individual de necessitat de desplaçament personal per motius laborals, que també serviria per a les persones autònomes col·laboradores de l’empresa.

Per útim, el servei d'assessoria jurídica del COPC també us proporciona un model de document per justificar el desplaçament de les persones pacients o usuàries de la intervenció psicològica. El document té dues versions (premeu damunt del títol per obrir cadascuna), una versió a emplenar pel professional per justificar el desplaçament d'una tercera persona, i la versió a emplenar per la persona usuària per justificar el seu desplaçament, el Certificat autoresponsable de desplaçament en el marc de l’estat d’alarma per la crisi sanitària per la COVID-19 de la Generalitat de Catalunya.

 


Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC