Telèfons oficials d’informació i d’assistència durant l’estat d’alarma per coronavirus

16-03-2020   |  Barcelona

Els canals d’informació oficials poden gestionar les teves necessitats d’atenció als serveis públics; els telèfons oficials i l'APP 061CatSalutRespon.

Actualment, per a la gestió de les necessitats de la ciutadania, els serveis públics s’han coordinat per poder atendre tota la demanda d’atenció telefònics habilitant telèfons diferents per  necessitats diferents. D’aquesta manera, s’optimitzen els recursos d’atenció i s’atén abans i millor la població. 

La coordinació dels serveis d’atenció telefònica ha establert una jerarquia de necessitat i ha assignat una línia telefònica a cadascuna:  
 
  • Per a casos d’emergències: 112
  • Per a consultes generals: 012 
  • Consultes per coronavirus i sanitàries: 061 

En les darreres hores, per tal d'evitar el col·lapse del telèfon 061, el Servei Català de la Salut ha posat a disposició de la ciutadania l'APP 061CatSalutRespon, una aplicació mòbil propietat de Sistema d’Emergències Mèdiques, S.A. (Servei Català de la Salut), pública i gratuïta, adreçada tant a ciutadans com a professionals de la salut. L'aplicació compta amb els accessos al servei de trucada i xat en línia amb els professionals sanitaris del 061 CatSalut Respon. Permet localitzar i enviar les dades de salut de la persona afectada i cercar els centres i equipaments sanitaris més propers. A més, ofereix tant consells de salut com la consulta del calendari vacunal, ensenya primers auxilis i indica quines farmàcies estan de guàrdia. Cal destacar que la persona usuària és qui estableix el grau de privacitat, ja que pot activar o desactivar l’enviament de dades personals i/o la seva geoposició quan ho cregui convenient, i pot fer la trucada tot i tenir desactivades ambdues opcions.

Sol·licitar la informació oficial que et proveeixin aquests recursos és el primer pas fer en qualsevol necessitat d'atenció que et pugui sorgir en una situació de confinament com l'actualUn bon ús dels resursos habilitats optimitza el sistema públic de salut: si us plau, ajuda’l. 

En cas que la teva necessitat d’informació sigui per dur a terme el confinament de la millor manera possible, consulta aquestes recomanacions del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya. 


Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC