La tasca en favor de la psicologia, el principal actiu comú dels currículums que el COPC reconeix en l’acte del Patró de la Psicologia

20-02-2020   |  Barcelona

Divendres 21 de febrer, al Born Centre de Cultura i Memòria, la institució atorga les col·legiacions d’honor, commemora el 25è any de col·legiació i premia als treballs dels Grup de Treball del COPC.

El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya realitza, anualment, un acte institucional per reconèixer la tasca en favor de la psicologia de certes persones. L’esdeveniment, que es fa coincidir amb la commemoració del patró de la psicologia, enguany tindrà lloc divendres 21 al Centre de Cultura i Memòria del Born de Barcelona.

La presentadora Elisabet Carnicé presentarà l’acte, que començarà a les 19 de la tarda amb la benvinguda, en representació del Col·legi, que faran el degà Dr. Guillermo Mattioli i la secretària de la Junta de Govern Teresa Moratalla. Acte seguit, es condecorarà amb el pin d’or de la institució els col·legiats d’honor. L’any 2020, s’atorga la col·legiació d’honor al Dr. Juan Luis Linares, reconegut psiquiatre i psicòleg, al Sr. Antonio Puente, prestigiós neuropsicòleg expresident de la American Pshychological Association i a la Dra. Marta Trepat, doctora en psicologia clínica per la UB. En acabat, els col·legiats i col·legiades que van complir el 25è aniversari de col·legiació l’any 2019 rebran un reconeixement especial a la seva trajectòria professional i se’ls farà lliurament d’un guardó commemoratiu. Per últim, el Col·legi farà entrega dels premis a la primera edició del Premi al foment dels Grups de treball del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, que s’atorgaran a persones vinculades a quatre grups de treball. En finalitzar l’acte, els assistents podran fer una visita guiada a les restes de la ciutat que el recinte del born atresora al seu interior. L’assistència a l’acte dels col·legiats i col·legiades està subjecta a invitació a causa de les limitacions d’aforament de la sala.

L’acte de commemoració del Patró de la Psicologia del COPC rememora la figura de Juan Huarte de Saint Jean, un metge del segle XVI considerat l’impulsor a Espanya de la investigació científica en el camp psicològic i el precursor de la psicologia diferencial. La commemoració se celebra tradicionalment el 24 de febrer, un dia després que la seva principal obra Examen de ingenios para las ciencias (1575) sortís de la impremta.

  Etiquetes: Institucional , COPC

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC