El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya col·labora amb la Generalitat de Catalunya en la cerca de mentors de refugiats

15-03-2017   |  Barcelona

Es reprenen les entrevistes i s'amplien a tot el territori. Els col·legiats/ades interessats podeu contactar amb les delegacions del COPC per consultar el procediment i participar-hi. Els residents a les comarques centrals, podeu contactar amb gchumillas@copc.cat.

El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya ha col·laborat amb la Generalitat de Catalunya en el procés de cerca de mentors de persones refugiades. Amb l’objectiu de minimitzar l’impacte de la crisi dels refugiats/ades, el govern va llançar una crida a persones que de manera voluntària volguessin exercir com a mentors seus. Paral·lelament, va contactar amb el COPC a través de la seva vicesecretària, Dolors Liria, per demanar la participació dels professionals de la psicologia en el procés, realitzant entrevistes als possibles mentors per descartar els candidats que no encaixaven en el perfil.

Ma José Poza, vocal del Consell Professional 2 i presidenta de la Secció de Psicologia de les Organitzacions i del Treball, i Jordi Vilardell, vocal de la Secció de Psicologia del Trànsit i de la Seguretat, van elaborar un document guia per a ser usat per tots els psicòlegs/òlogues que van respondre de manera altruista a la crida. En total hi van participar 25 professionals col·legiats, la major part d’ells vinculats a la Psicoxarxa Solidària del COPC, i van realitzar 200 entrevistes a grups de 3 a 5 voluntaris.

Els professionals que van participar en el procés, que es va concentrar entre el 28 de febrer i l’11 de març, van quedar molt satisfets amb la iniciativa i la coordinació entre la Generalitat de Catalunya i el COPC. Tots ells van afirmar que, si hi hagués una altra ronda d’entrevistes, hi participarien sense dubtar-ho.

Es reprenen les entrevistes

Durant el mes d'abril de 2017 es reprenen les entrevistes i s'amplien a tot el territori. Cerquem col·legiats i col·legiades per realitzar les entrevistes als mentors de refugiats, sobretot a Tarragona, Lleida, Vic, Igualada i Manresa. Els col·legiats/ades interessats podeu contactar directament amb les delegacions del COPC per consultar el procediment i participar-hi. Els residents a les comarques centrals, podeu contactar amb Gemma Chumillas, qui us atendrà i explicarà els passos a seguir per col·laborar. 

  Etiquetes: Institucional , COPC

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC