Jornada Dilemes i Controvèrsies Deontològiques en la Pràctica i la Recerca

Inscripció no disponible
Categoria del curs: JORNADA
Àrea: Interna
Referència: CR18000852

Les inscripcions a aquesta jornada es realitzaran a través del següent enllaç de la UOC:

http://symposium.uoc.edu/18640/programme/jornada-dilemas-y-controversias-deontologicas-en-la-practica-y-la-investigacion.html 

 

PROGRAMA: 

09:00 - 09:30 Lliurament de documentació i validació d’inscripcions

09:30 - 10:00 Inauguració

 • Mila Arch (Presidenta de la Comissió Deontològica del COPC)
 • Teresa Guasch Pascual (Directora d'Estudis de Psicologia i Ciències de l'Educació de la UOC)
 • Josep Vilajoana (Degà del COPC)

10:00 - 11:30 1ª Taula. Dilemes i controvèrsies deontològiques en l'àmbit clínic.

 • Cristian Ochoa
 • Nieves Pérez Marfil
 • Coordinador: Noemí Pereda

11:30 - 12:00 Pausa / Coffee Break

12:00 - 13:30 2ª Taula. Dilemes i controvèrsies deontològiques en l'àmbit forense.

 • José Manuel Muñoz
 • Dolors Vinyes
 • Coordinador: Nuria Vendrell 

13:30 - 15:30 Pausa

15:30 - 17:00 3ª Taula. Dilemes i controvèrsies deontològiques en l'àmbit social.

 • Álvaro Rodríguez
 • Begoña Román
 • Coordinador: Lupicinio Íñiguez Rueda 

17:00 - 17:30 Cloenda.

A càrrec de:

 • Josep Vilajoana, Degà del COPC 
 • Josep Vivas, àrea Estudis de Psicologia i Ciències de l'Educació de la UOC.

 -

LLOC DE REALITZACIÓ:

Col·legi Oficial d'Agents Comercials de Barcelona

Carrer de Casp, 130, 08013 Barcelona 

 

LOGO UOC PSICOLOGIA       LOGO COPC

Les inscripcions a aquesta jornada es realitzaran a través del següent enllaç de la UOC:

http://symposium.uoc.edu/18640/programme/jornada-dilemas-y-controversias-deontologicas-en-la-practica-y-la-investigacion.html 

 

Aquesta jornada sobre ètica i psicologia està dirigida tant a professionals de la psicologia com a estudiants de graus, postgraus o màsters de psicologia de qualsevol territori. L'esdeveniment tindrà un format dinàmic mitjançant una sèrie de taules de discussió amb un moderador/relator i dos ponents. Amb aquest disseny es fomentarà, sobretot, una reflexió oberta, participativa i col·laborativa sobre les qüestions deontològiques tant en la pràctica com en la recerca en psicologia en relació a tres àmbits concrets: la psicologia clínica i de la salut, la psicologia jurídica i la psicologia social.

L'aportació d'experiències i dels casos dels ponents posaran de manifest l'enorme importància que té l'ètica i la deontologia per la nostra professió, la que no pot deslligar-se del servei que fem a les persones. En la societat actual de la posveritat és necessari preservar les normes i els codis que ens guien en la bona pràctica, tant en el nostre exercici professional com en els nostres entorns de recerca.

En aquest sentit tant el Col·legi de Psicologia de Catalunya (COPC) com els Estudis de Psicologia i d'Educació de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) volen promoure el coneixement sobre l'ètica i la deontologia de la professió, tant en el seu vessant pràctic com de recerca per ajudar a prevenir possibles errors i vulneracions deontològiques, i aclarir uns límits de l'exercici professional i de recerca que mai haurien de ser excedits. És a dir, potenciar el coneixement de l'ètica i la deontologia com alguna cosa que ha de conviure en el sentit comú dels psicòlegs.

La inscripció és gratuïta tant a professionals com a estudiants, i es podrà triar entre la modalitat presencial o virtual.

Álvaro Rodríguez-Carballeira

Álvaro Rodríguez-Carballeira

Catedràtic de Psicologia Social i Jurídica en la Universitat de Barcelona. Dirigeix el grup “Invictus Recerca” (www.ub.edu/invictus) que estudia principalment la Psicologia de la influència, l'assetjament i la violència psicològica, bé sigui per a la submissió, com en el si de la parella o de grups abusius (sectes), o bé per a l'exclusió, com en l'entorn laboral (mobbing) o en el terrorisme.
Begoña Román

Begoña Román

Doctora en Filosofia per la Universitat de Barcelona. De 1996 al 2007 va dirigir la Càtedra d'Ètica de la Universitat Ramon Llull. Actualment és professora en la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona. És membre del grup consolidat de recerca de la Generalitat de Catalunya “Aporía: Filosofia contemporània, Ètica i Política”. És Presidenta del Comitè d'Ètica de Serveis Socials de Catalunya i vocal del Comitè de Bioètica de Catalunya. El seu àmbit d'especialització és la Bioètica i l'ètica aplicada a entorns professionals i organitzatius. Entre les seves últimes publicacions cal destacar els següents llibres i capítols “Ètica de los Servicios sociales”, “Quo vadis, Universidad?”, “La formación del carácter: dar lo que uno tiene, en Esteban F”, “Aspectos éticos del aborto (o interrupción voluntaria del embarazo) por malformaciones incompatibles con la vida extrauterina”, “De la priorización de las áreas de interés en la investigación y su aplicabilidad; en Ética, salud y dispendio del conocimiento” i revistes “Aspectes ètics de la recerca en treball social”, “Para la humanización de la atención sanitaria: los cuidados paliativos como modelo”, entre d’altres.
Cristian Ochoa

Cristian Ochoa

Doctor, Especialista en Psicologia Clínica i expert en Psico-oncologia de l’Institut Català d’Oncologia (ICO). Professor Associat, Facultat de Psicologia de la Universitat de Barcelona. En aquests moments dirigeix i és investigador principal del programa “Psicooncologia online” (www.psicooncologiaonline.com), a més del responsable del Comitè Psicosocial del ICO- Hospital Duren i Reynals. A nivell formatiu és tutor, supervisor i professor en múltiples postgraus i màsters en psicooncologia, psicologia clínica i psicologia de la salut. A nivell investigador té més de 40 publicacions nacionals i internacionals entre revistes científiques de prestigi o llibres en l'àmbit de la Psico-Oncologia i la Neurociència. La seva activitat investigadora dels últims anys s'ha centrat en l'àmbit del trauma, duel i el creixement en supervivents de càncer, desenvolupant tractaments psicoterapèutics des d'un enfocament basat en la psicologia positiva i l'ús de les TIC.
Dolors Viñas Maestre

Dolors Viñas Maestre

Magistrada de l'Audiència Provincial de Barcelona, sec. 18 especialitzada en Dret de Família, Protecció de Menors i Modificacions de capacitat. Amb anterioritat en el Jutjat de Primera Instància núm. 45 de Barcelona (Família).
Membre del grup europeu de Magistrats per la Mediació (GEMME). Col·laboració com a professora en activitats organitzades per l'Escola Judicial de Barcelona, pel Consell General del Poder Judicial i Centre d'Estudis Jurídics de Catalunya. Professora ho Curso Expert “La justícia davant els nous problemes del dret de família”, organitzat pel Consell General del Poder Judicial i la Universitat de Jaén. Professora-tutora Curs en línia Dret Civil Català del Consell General del Poder Judicial. Ponent en cursos i activitats sobre dret de família i menors.
José Manuel Muñoz

José Manuel Muñoz

Psicòleg Forense del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat de Madrid. Coordinador de la Secció de Psicologia Jurídica del COP-M. Membre de la Junta Directiva de la Societat Espanyola de Psicologia Jurídica i Forense (SEPJyF). Membre de l'Associació de Psicòlegs Forenses de l'Administració de Justícia (APF).
Lupicinio Íñiguez Rueda

Lupicinio Íñiguez Rueda

El professor Lupicinio Íñiguez-Rueda és Doctor en Filosofia i Lletres (Psicologia) per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) (1986), Catedràtic de Psicologia Social (2003) en el Departament de Psicologia Social (UAB) i membre del Barcelona Science and Technology Studies Grup (STS-b) i del Grup de Recerca en Metodologies Qualitatives (GIMC). Va ser coordinador del Programa de Doctorat en Psicologia Social (UAB) de 1995 fins a 2007. És editor de les revistes “Athenea Digital, Revista de pensament i recerca social” i “Quaderns de Psicologia. International Journal of Psychology”.
Mª Nieves Pérez Marfil

Mª Nieves Pérez Marfil

Mª Nieves Pérez Ivori és Professora Titular del Departament de Personalitat, Avaluació i Tractament Psicològic de la Universitat de Granada. Àmplia experiència docent de grau i postgrau en Psicologia. Investigadora en diversos projectes amb col·laboració internacional. Nombroses publicacions en revistes d'impacte, participació i organització de congressos, així com adreça de tesis doctorals i treballs fi de màster sobre temàtiques diverses relacionades, fonamentalment, amb els trastorns d'ansietat, la regulació emocional, el duel i els malalties cròniques. Atén a pacients en la Clínica de Psicologia de la UGR. És presidenta de de la Comissió Deontològica del Col·legi Oficial de Psicòlegs d'Andalusia Oriental i secretària de la Comissió Permanent de la Comissió Deontològica del Consell General de Col·legis Oficials de Psicòlegs.
Núria Vendrell i Cadena

Núria Vendrell i Cadena

Núria Vendrell i Cadena. Psicòloga, col·legiada nº 5, especialista en temes de família en l'àmbit clínic i escolar. Supervisora i docent d'Espais Educatius Familiars municipals. Membre de l'Equip Directiu i responsable del Servei d'Orientació Educativa de l'Escola IPSI de Barcelona. Coordinadora i docent del Postgrau de la UB "Atenció socioeducativa a nens i les seves famílies. Membre de la Comissió Deontològica del Col•legi Oficial de Psicologia de Catalunya. Psicoterapeuta. Consulta privada.
 

Les inscripcions a aquesta jornada es realitzaran a través del següent enllaç de la UOC:

http://symposium.uoc.edu/18640/programme/jornada-dilemas-y-controversias-deontologicas-en-la-practica-y-la-investigacion.html 

LLOC DE REALITZACIÓ:

Col·legi Oficial d'Agents Comercials de Barcelona

Carrer de Casp, 130, 08013 Barcelona 

08013, BARCELONA (BARCELONA, ESPANYA)
Data d'inici 14-04-2018
Data de fi 14-04-2018
Data d'inici de la inscripció 14-03-2018, 00:00:00
Data de fi de la inscripció 13-04-2018, 20:00:00
Modalitat Presencial
Estat Obert
Formació necessària
 
Durada 8.5 hores
Sessions
Sessió 1 14-04-2018, 09:00 - 17:30
Externa

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC